ALAPLI HABERLERİ

KIBRIS GAZİSİ TOPRAĞA VERİLDİ

26 Mart 2013
792 kez görüntülendi

KIBRIS GAZİSİ TOPRAĞA VERİLDİ

Alaplı ilçesinde yaşayan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Alaplı Temsilcisi Kıbrıs Gazisi İsmet Sönmez (60)vefat etti . Sönmez için Alaplı Merkez Cami önünde cenaze töreni düzenlendi.

Uzun zamandan beri yakalandığı rahatsızlığı yenemeyen ve son olarak Ankara GATA’ya götürülen Türkiye Muharip Gaziler Derneği Alaplı Temsilcisi Kıbrıs Gazisi İsmet Sönmez burada yapılan bir haftalık tedavinin ardından evine getirilmişti.

Evinde yaşama gözlerini kapayan gazi İsmet Sönmez için Alaplı Merkez Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Askeri araç ile cenaze tören alanına getirilen Sönmez’in cenazesi musallaya alındı. Askerlerin nöbet tuttuğu cenazenin başına gelen çocukları Cem ve Cemil Sönmez kardeşler taziyeleri kabul etti. İsmet Sönmez’in torunları Batuhan Furkan Miray ve Muhammet’de dedelerinin tabutu başında babaları ile birlikte bekledi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Alaplı Temsilcisi Kıbrıs Gazisi İsmet Sönmez’in oğlu Cem Sönmez babasının yakalandığı amansız hastalığı yenemediğini ve geç teşhis edildiği için hayatını kaybettiğini söyledi.

Kıbrıs gazisinin diğer oğlu Cemil ise babasının herkesin yardımına koşmaya çalıştığını ve herkes tarafından sevildiğini söyledi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ereğli Temsilcisi Temek Şahin’ de arkadaşları İsmet Sönmez’i unutmayacaklarını söyledi.

Kılınan cenaze namazının ardından İsmet Sönmez’in cenazesi askeri araca alındıktan sonra 690 Evler Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeye Zonguldak Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Yalçın Enç, Alaplı Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Emre Balci, Alaplı İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Alaplı ve Ereğli temsilcilik üyeleri, siyasi partilerin ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşları, çocukları ve yakınları katıldı.

Cenazesi 690 Evler Mezarlığına götürülerek defin edilen İsmet Sönmez’in cenaze törenine yüzlerce kişi katıldı

ALBUM ADI GAZİ İSMET SÖNMEZ’İN CENAZESİ, Fotograf Mustafa Kanca on 3/26/2013 (100 Resim)

Fotograf Mustafa KANCA


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz