ALAPLI HABERLERİ

KILIÇDAROĞLU ALAPLI’DA ATATÜRK HEYKELİ AÇTI

6 Ekim 2015
837 kez görüntülendi

KILIÇDAROĞLU ALAPLI’DA ATATÜRK HEYKELİ AÇTI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Alaplı ilçesinde Atatürk Heykeli açtı.

Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törende konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Alaplı halkının doğru bir tercih yaparak Nuri Tekin’i Belediye Başkanı seçtiğini ve bunun karşılığını da hemen almaya başladığını ifade etti. Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin’in Alaplı için gecesini gündüzüne katarak çalıştığına dikkat çeken CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Alaplı, kısa süre içerisinde çok güzel ve sosyal bir ilçe oldu. Alaplı, kısa sürede bölgenin en güzel ilçesi olacak. İlçe, sosyal tesisleri ve diğer yönleriyle modern bir ilçe haline geldi. Alaplı büyük bir değişim yaşıyor ve biz de bu değişimi büyük bir memnuniyetle takip ediyoruz. Bizde hizmet anlayışı budur. “ dedi.

Atatürk’ün kurduğu cumhuriyetin herkese eşit haklar tanıdığına işaret eden Kılıçdaroğlu, “Ben, Anadolu’da , 7 çocuklu fakir bir ailenin üniversite mezunu tek çocuğuyum. Okudum, devletin önemli kademelerinde görev yaptım. Benim gibi nice fakir aile çocukları, Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet sayesinde devletin en üst yönetiminde görevler yaptılar. Bunlar Atatürk sayesinde, Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet sayesinde oldu. Bu yüzden hepimiz, Atatürk’e şükran borçluyuz. “ dedi.

Alaplı’da da çok güzel bir Atatürk Anıtı ve Anıt meydanı yapıldığını belirten Kılıçdaroğlu, “Belediye Başkanımızı bir kez daha tebrik ediyorum. Burada, Cumhuriyetimize ve Atatürk’e yakışır bir anıt ve meydan oluşturulmuş. “ dedi.

Alaplı Kaymakamı Altuğ Çağlar da, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na “hoş geldiniz” diyerek başladığı konuşmasında, Anıt’la ilgili kısa bir anekdot anlattı ve “Anıt’ın kaidesinde, Atatürk’ün vefat tarihini gösteren sonsuzluk işaretini bazı vatandaşlarımız, ‘8’ rakamı yana düşmüş gibi algılıyor ve sonsuzluk işaretini dik çevirerek ‘8’ rakamına dönüştürüyor. Bu anekdotu da burada paylaşmak istedim. “ dedi.

Belediye Başkanı Nuri Tekin de konuşmasında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, Alaplı’ya ziyaretinden ve açılış törenine katılımından dolayı teşekkür ederek, “Böyle güzel bir günde, böyle güzel bir hizmetin açılışında bizleri onurlandırdığı için Sayın Genel Başkanıma ve burada bulunan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Aslında açılış yapılacak daha çok yerimiz vardı, ancak Sayın Genel Başkanımızın vakti kısıtlı olduğu için bugün sadece Atatürk Anıtı ve Anıt Meydanının açılışını yapabiliyoruz. İnşallah, diğer hizmetlerin açılışını da daha sonraki bir zamanda yine hep beraber yapacağız. Biz, Alaplı’ya hizmetlerimize hız kesmeden devam edeceğiz. “ dedi.

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, konuşmasını “Kardeş Belediyeler” projesine öncülük eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Veli Ağbaba ve Atatürk Anıtı’nı ilçemize hibe eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Sayın Hasan Akgün’e de ayrıca teşekkür ediyorum. “ diyerek tamamladı.

Konuşmaların ardından, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Atatürk Anıtı’nın ve Anıt Meydanının açılışı yapıldı.

Bu arada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Atatürk Anıtı ve Anıt Meydanı açılışından önce şehir merkezinde halka hitap etti.

heykelll

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz