ALAPLI HABERLERİ

KILIÇDAROĞLU YARIM SAAT KONUŞTU

31 Mayıs 2015
563 kez görüntülendi

KILIÇDAROĞLU YARIM SAAT KONUŞTU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ereğli halkını 1,5 saatten fazla bekletti. Yarım saat konuştu. İzmir’e gitti

Karadeniz Ereğli’de coşkulu kalabalığa seslenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tersaneler ve maden ocakları için önemli mesajlar verdi, ülke genelinde aç ve yoksul vatandaş bırakmayacaklarını söyledi.

“Tersanelerimiz vardı, binlerce işçi çalışırdı. Herkes evine akşam huzur içinde dönerdi ama şimdi 6-7 bin kişinin çalıştığı tersanelerde 500-600 kişi çalışıyor. Tersaneci kardeşlerim sizler hiç merak etmeyin, sizin için bu ülke kendi gemisini üretecek. Bu ülke kendi uçağını üretecek. Elbette bunları yapacağım. Onlar beceremediler, tersaneleri kapattılar. Biz becereceğiz ve kazanacağız, iş ve istihdam yaratacağız” “Kimse endişe etmesin, büyümeden, kalkınmadan, refahtan herkes payını alacak. İşçisi, emeklisi payını alacak. Çiftçi payını alacak ama üreterek alacak, kazanarak alacak. Zonguldak’ta söz vermiştim, CHP iktidarında ilk bir yıl içinde 5 bin işçi alacağız” CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Benim saray merakım yok. Benim para merakım yok. Benim yürütme merakım yok. Ben halkın, milletin, vatandaşın, işçinin, köylünün, esnafın alın terine değer veriyorum” dedi. Kılıçdaroğlu, partisince Karadeniz Ereğli’de düzenlenen yaklaşık 15 bin kişinin katıldığı mitingde, madencilere hiç endişe etmemeleri gerektiğini, eski başbakanlardan, merhum Bülent Ecevit’in geleneğinden geldiklerini, emekten ve alın terinden yana olduklarını söyledi.

“KILIÇDAROĞLU HALK İÇİN ÇALIŞIR”

Gruplu-kadrolu işçi ayrımı yapmayacaklarını, herkesin kadrosu olacağını, eşit işe eşit aylık vereceklerini belirten Kılıçdaroğlu, “Bunu bütün işçi kardeşlerime söyleyin. Deyin ki: ‘Kılıçdaroğlu, emeğin, alın terinin dostu, emekten yana, alın terinden yana, kazanandan yana.’ Türkiye, bütün işçiler, bütün çiftiler, bütün sanayiciler, bütün esnaf-sanatkar, bütün emekliler, bütün işsizler duysun. Davutoğlu, Erdoğan için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için çalışır” diye konuştu.

TERSANELER MÜJDESİ

Miting alanını dolduranlara, Türkiye’nin en güzel beldelerinden birinde, mavi ve yeşilin en güzel tonlarının bulunduğu yerde yaşadıklarını anlatan Kılıçdaroğlu, beldedeki işsizliği çözeceğini vurguladı. Denizin yeterince kullanılmadığına işaret eden Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: “Tersanelerimiz vardı, binlerce işçi çalışırdı. Herkes evine akşam huzur içinde dönerdi ama şimdi 6-7 bin kişinin çalıştığı tersanelerde 500-600 kişi çalışıyor. Hiç merak etmeyin. Ne dedim, emekten yana çalışacağız, üretimden yana çalışacağız. Tersaneci kardeşlerim sizler hiç merak etmeyin, sizin için bu ülke kendi gemisini üretecek. Bu ülke kendi uçağını üretecek. Elbette bunları yapacağım. Onlar beceremediler, tersaneleri kapattılar. Biz becereceğiz ve kazanacağız, iş ve istihdam yaratacağız.”

“TTK’YA 5 BİN İŞÇİ ALACAĞIZ”

Türkiye Taşkömürü Kurumunu (TTK) eski görkemli günlerine ulaştıracaklarını, kim üretiyorsa yanında olacaklarını aktaran Kılıçdaroğlu, “Kimse endişe etmesin, büyümeden, kalkınmadan, refahtan herkes payını alacak. İşçisi, emeklisi payını alacak. Çiftçi payını alacak ama üreterek alacak, kazanarak alacak. Zonguldak’ta söz vermiştim, CHP iktidarında ilk bir yıl içinde 5 bin işçi alacağız” ifadesini kullandı.

“PAPA’YI DEĞİL PEYGAMBERİMİZİ ÖRNEK GÖSTER” “Biz halkçıyız, yandaş değiliz. Çerez parasından halk da faydalansın. O milyarlık arabalara ‘çerez parası’ diyorlar. Sonra da kalkıp Papa’yı referans gösteriyorlar” diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Sen eğer gerçek anlamda  Müslümansan bırak Papa’yı, sevgili Peygamberimizi örnek göster. O, nasıl yaşıyordu? O, nasıl mütevazi hayat yaşıyordu? ‘İsraf, haramdır’ diyordu. Sizin inancınızı acımasızca sömürdüler. Sizin inancınızı açıkça, alenen siyasete alet ettiler. Benim size sözüm var. Sakın unutmayın, hiçbir zaman inancı siyasete malzeme etmedim. Herkesin inancına saygılıyım. 77 milyon yurttaşa sesleniyorum. Bir kişi çıkıp ‘Ben inancımı özgürce yerine getiremiyorum’ diyorsa gelsin, beni bulsun. Önüne düşeceğim ve inancını özgürce yerine getireceği yeni bir Türkiye inşa edeceğim. Herkese, her inana, her kimliğe saygılıyım.”

“YOKSUL, AÇIKTA KİMSEYİ BIRAKMAYACAĞIZ”

Kılıçdaroğlu, sömürüye son vererek, emeğe saygı göstereceklerini söyledi. Madencilerin umudu olduğunu, kendisinin umudunun da millet olduğuna dikkati çeken Kılıçdaroğlu, “Türkiye, zengin, güçlü, kazanan bir ülke ama Türkiye, kazandığı hakça bölünen bir ülke değil. Ben ne diyorum, üreteceğiz, kazanacağız, halkça bölüşeceğiz. Bu ülkede yoksul ve açıkta kimseyi bırakmayacağız” değerlendirmesinde bulundu.

“HALKTAN KOPMUŞ BİR PARTİ VAR”

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, halktan biri olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Sizler gibiyim, sizler gibi yaşayan biriyim. Benim sarayda gözüm yok. Benim parada, pulda gözüm yok. Ben sadece ve sadece bu ülkede ve ülkede herkesin huzur içinde yaşamasını istiyorum. Her evde huzurun, bereketin olmasını istiyorum. Her evde anneler çocuklarını sabahleyin güler yüzle okula göndersin. Bunu istiyorum. Sizin oy verdiğiniz 2002’deki parti değil o parti. Halktan kopmuş bir parti var şu anda. Saraylara mahkum olmuş bir parti var şuanda. Sizin önünüze, milletin önüne hangi yüzle çıkıyorlar, gerçekten merak ediyorum. 17 milyon yoksul var. Yoksulluğu bitirdiler mi?  6 milyon 250 bin işsizimiz var.  İşsizliği bitirdiler mi? Ne ne diyorlar: ‘Yol yapıyoruz’.

“MİLLETİN KARNINI DÜŞÜNECEKSİN”

Yol yapmayan hükümet mi var? Köprü yapmayan hükümet mi var? Sen önce insanlarını, yoksulu, ezileni, işsizi, milletin karnını düşüneceksin. Onlar halktan o kadar koptular ki kendileri için altın klozet, altın kaplama klozet yaptırıyorlar. Ben değil, onlar söylüyor, ‘Eğer bu kadar israf olmasa vergiye bile gerek kalmazdı’ diye. O nedenle söylüyorum, helal olsun, haram olsun. Bunun kararını 7 Haziran’da vereceğiz. 7 Haziran’da sandığa gideceğiz.”   “AİLE SİGORTASINI GETİRECEĞİM” Kemal Kılıçdaroğlu, her partiliden 2011 seçimlerinde CHP’ye oy vermeyen bir yurttaşı ikna etmelerini istedi. Miting alanındakilerden, iktidara 13 yıl süre verdiklerini, bu hükümetlerin 13 yılda yoksulluğu ve işsizliği bitiremediğini, aylığı bin liranın altında 8 milyon emekli yarattığını, yanlış politikalar sonucunda 2 milyon Suriyeli kardeşlerinin olduğunu söylemelerini isteyen Kılıçdaroğlu, şöyle dedi: “13 yılda 2 milyon Suriyeli kardeşimize 5,5 milyar dolar para harcandı, 13 yılda Türkiye’de pek çok sorunun kaynağı oldular’ diyeceksiniz. Ben 13 yıl istemiyorum. Ben sadece ve sadece 4 yıl istiyorum. Bu ülkeyi adam gibi yöneteceğim. 4 yıl içinde bu güzel ülkede, şanlı bayrağımın altında hiçbir aile, ‘Ben yoksulum’ demeyecek. Hiçbir ailede bir çocuk yatağa aç girmeyecek. Aile sigortasını getireceğim.”

“HORTUMLARI KESECEĞİM”

Kılıçdaroğlu, Türkiye’de 17 milyon yoksul olduğunu öne sürerek, 27,5 yılını devlete verdiğini, kul hakkı yememenin ne kadar doğru olduğunu öğrendiğini anlattı. Vaatlerini sıralarken dili sürçen Kılıçdaroğlu, “Emekliye 2 maaş ikramiye vereceğim, mazotu bin 500 lira yapacağım. Evet, yapacağım. Asgari hürriyeti bin 500 lira yapacağım. Parayı nereden bulacağım? Parayı bulacağım. O kaçak saraya bağlanan bütün hortumları keseceğim ve bu millete vereceğim” dedi.

“ÖĞRETMENSİZ DÜNYA DÜŞÜNEMİYORUM”

Kılıçdaroğlu, 350 bin öğretmenin atanmayı beklediğini ifade ederek, Ferhat ile Şirin gibi atanamayan öğretmenleri de öğrencileriyle buluşturacağı vaadinde bulundu. “Ayrıca, sevgili öğretmen kardeşlerim, size şunu da söyleyeyim, bir toplumun en temel kuralı öğretmenine saygı duymaktır” diyen Kemal Kılıçdaroğlu, şunları belirtti: “Öğretmensiz dünya düşünemiyorum. Eğer ben kuş uçmaz, kervan geçmez Anadolu köyünden CHP Genel Başkanlığı’na gelmişsem, bu, birinci olarak cumhuriyetin, ikinci olarak da öğretmenlerin sayesinde. O nedenle öğretmen kardeşlerim, sadece sizi öğrencilerle buluşturmayacağım, sizi bu toplamın en saygın kişisi yapacağım çünkü öğretmenine duyduğum saygı, aynen babama, anneme duyduğum saygı gibi. Sizi yüceltmek, büyütmek, sadece politikacının görevinin ötesinde insanlık görevidir.”

“HUZURUN YOLU HER EVDE BEREKETİN OLMASIDIR” Kılıçdaroğlu, kadına şiddetin özünde yatan nedenin işsizlik olduğunu iddia etti. Bir evde tencere kaynamıyorsa en büyük acıyı anneler ve babaların çektiğini belirten Kılıçdaroğlu, huzurun yolunun her evde bereket ve asgari kazancın varlığı olduğunu, bunu yapacağını söyledi. “Yandaşlarının ceplerini doldurdular, şimdi saraylarda oturuyorlar” diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Benim saray merakım yok. Benim para merakım yok. Benim yürütme merakım yok. Ben halkın, milletin, vatandaşın, işçinin, köylünün, esnafın alın terine değer veriyorum. 13 yıl da istemiyorum sadece ve sadece 4 yıl istiyorum. 4 yıl yetki verin, Türkiye’yi şaha kaldıracağım.”

KATILIM YÜKSEK OLDU

Konuşmasının ardından partisinin milletvekili adaylarını tanıtan Kılıçdaroğlu’na Osmanlı çileği ile taş kömürü hediye edildi. 14.30 olarak açıklanan ancak Çankırı mitinginin geç bitmesi nedeniyle 16.00 sıralarında halka hitap eden Kılıçdaroğlu yoğun ilgi gördü.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz