ALAPLI HABERLERİ

KİMSE VATANDAŞI KANDIRMASIN

20 Mart 2014
823 kez görüntülendi

KİMSE VATANDAŞI KANDIRMASIN

CEM SÜRMENELİ – Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, “Kimse vatandaşı kandırmaya çalışmasın kapalı pazaryerinin çarşı merkezine geri gelmesi söz konusu bile değil” dedi.

Çimenoğlu, Belediye Meclis üyeleri ile birlikte kapalı pazaryeri esnafını ziyaret etti. Pazarcı esnaflarıyla sohbet eden Çimenoğlu, haftaya Başbakanımız Zonguldak’a geliyor o yüzden ziyaretinize gelemeyeceğiz. Ama onda sonraki Çarşamba teşekkür ziyareti yapmak için geleceklerini söyledi.

Kapalı Pazaryerini çarşı merkezine geri götürmek gibi bir çalışmalarını olmadığını ifade eden Çimenoğlu, “Biz hiçbir yerde kapalı pazaryerini çarşı merkezine geri getireceğiz diye konuşmuyoruz. Biz mevcut pazarı modernize edeceğiz. Etrafını kapatarak esnaflarımız ve vatandaşlarımızı soğuktan kurtararak sosyal donatılar yapacağız.2014 yılı içinde bunların hepsini yapacağız. Paramız hazır.”

Yalan söylemeye gerek yok.

Kanuna göre pazarın geri gelmesinin zor olduğunu ifade eden Çimenoğlu, 2009 yılında pazarı geri getirmek istedik ancak pazarcı esnafı gelmek istemedi. Ayrıca bu Pazar eski yerine sığmaz. Burası 12 bin metre kare çarşıdaki Pazar 6 bin metre kare yalan söylenmesine gerek yok. Pazarı taşıyacağız diye kişi nereye nasıl taşıyacağını da söylemesi gerekiyor. Yeni çıkan kanuna göre açık Pazar kalmayacak tüm pazarların üstü kapanacak.7 bin tane ev gezdim. Halkın gündeminde hiç pazaryeri gelsin diye hiçbir talebi yok. Biz Alaplı’yı büyütmek için uğraşıyoruz. Bu bölgede 18 madde uygulaması başlattık. Özerler Petrolün oradan kapalı pazaryerine kadar alandaki hisseli olan yerlerin tapularını veriyoruz. Yollarda Belediye kalacak. Bu alan 3 sene sonra şantiyeye dönecek. Her yer ev olacak. Alaplı bu Mollabeye doğru büyüyecek. Çarşıdaki oto parkın olduğu yere Kültür Sitesi projemiz var. Onun ödeneği de hazır. “ diye konuştu.

Pazaryeri üzerinden siyaset yapılmasın

Pazarcı esnafı ise, kapalı pazaryeri üzerinden kimsenin siyaset yapmak hakkı olmadığını belirterek, “ Biz pazarımızdan memnunuz kimse bizim pazarımızın üzerinden siyaset yapmasın. Halkımız buraya alıştı. Zamanında Alaplı esnafı pazarı çarşı merkezinden kovarken düşünecekti. Şimdi kimse Pazar geri gelsin diye çıkıp konuşmasın. Bizim isteğimiz Kaplı pazaryerinin etrafının kapanarak sosyal donatıları yapılmasıdır.” Dedi.

KAPALII11

 

KAPALI22

Yorumlar

  1. muhammet dedi ki:

    benim fikrime göre sanayi ile pazar yeri yer değiştirebilir sanayinin sehir ortasında bi işi yok. ama pazar yerinin dısarıda olması herkes için bi problem tabii arabası olan icin sorun olmaz ama olmayan daha fazla kişi war.

  2. eşfak kınık dedi ki:

    o zaman geçen seçimde niye söz verdin pazarı getireceğim diye sana vatandaşın güveni kalmadı yalanı bırak bak yine erdem yuva dolgu alanına harfiyat dökülüyor niye bakmaya gelemiyorsun

Yorum Yaz