ALAPLI HABERLERİ

KINALI ELLER HATAY’DA

16 Kasım 2015
749 kez görüntülendi

KINALI ELLER HATAY’DA

Alaplı ilçesi Hasanlı Köyü Aşağı Abacılar Mahallesi Kalkındırma Derneği tarafından hazırlanan “Defne Kokan Kınalı Eller” projesine katılan 30 Bayan Hatay’da sabun üretimini inceledi.

Alaplı ilçesi Hasanlı Aşağı Abacılar Mahallesi Kalkındırma Derneği Başkanı Muhammet Akyüz, gazetecilere yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığı tarafından onaylanan “Defne Kokan Kınalı Eller” projesi kapsamında 30 bayan kursiyer Hatay’a defne yaprağının üretilmesi, işlenmesi ve pazarlanması konularında incelemeler yaptığını söyledi.

 

Projenin maliyeti 92 bin TL olduğunu belirten, Akyüz, şunları kaydetti:

 

“Projeye katılan 30 bayan kursiyer ile birlikte hafta sonu Hatay’da defne yaprağının nasıl işlendiği konusunda fabrikaları gezerek bilgiler aldık. Defne yaprağından sabun üretimini inceleyen kursiyerler köylerinde uygulamalı olarak defne yaprağından sabun üretimi yapacaklar. Sabun üretimi zeytin yağdan olduğu için biz burada fındık yağından defne yaprağı sabunu üretimini deneyeceğiz. Kursiyerlerimiz için çok faydalı bir gezi olduğunu düşünüyorum. Hatay’ın ardından defne yaprağının işlendiği Mersin, Edirne illerine de geziler düzenleyeceğiz.”

defne

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz