ALAPLI HABERLERİ

KIRSAL PROJELERE % 50 HİBE DESTEĞİ

25 Aralık 2013
579 kez görüntülendi

KIRSAL PROJELERE % 50 HİBE DESTEĞİ

Alaplı’da Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında yürütülen “8. Etap Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi” konusunda bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Zonguldak Gıda  Tarım ve Hayvancılık il müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Bilgison Yılmaz, yaptığı konuşmada, kırsal kalkınma programı hakkında bilgiler verdi.

İlçelerde proje hazırlamak isteyen çiftçilerle toplantılar yaptıklarını anlatan Yılmaz, “Hibe programı kapsamında gerçek ve tüzel kişilerin ekonomik yatırımlara yönelik olarak hazırlayacakları projenin uygun bulunması durumunda proje tutarının yüzde 50’si hibe desteği olarak verilecektir. Hibe başvurularından faydalanmak isteyen girişimcilerimizin 27 Ocak 2014 tarihinde kadar müracaatlar etmeleri gerekmektedir” diye konuştu.

Başvurular 14 Aralık 2013 – 27 Ocak 2014 tarihleri arasında yapılacak. Hibeye esas proje tutarı, gerçek kişiler için 300 bin TL, tüzel kişiler için 800 bin TL olarak tespit edildi.Hibeye esas proje tutarının yüzde 50’sine hibe yoluyla destek verilecek.

Program kapsamında;

-Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik yeni tesislerin yapımına,  mevcut faal olan veya olmayan tesislerin kapasite artırımı ve teknoloji yenilenmesine ve tamamlama projelerine,

 – Alternatif enerji kaynakları kullanan yeni seraların yapımına,

– Tebliğ kapsamında bulunan konularla ilgili tarımsal faaliyetlere yönelik yapılmış veya yapılacak tesislerde kullanılmak üzere, alternatif enerji kaynaklarından jeotermal, biyogaz, güneş ve rüzgar enerjisi üretim tesislerinin yapımına,

 – Koyun, keçi ve manda konularında sabit yatırım projelerine (KDV hariç) % 50 oranında hibe desteği verilmektedir. Ekonomik yatırımlar için proje başvurularında hibeye esas proje tutarı, gerçek kişi başvurularında 300.000 TL. Tüzel kişi başvuruları için ise 800.000 TL’dir.

Toplantıya, Alaplı Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Rafet Yılmaz,  Ziraat Odası Başkanı Şeref  Türkoğlu ,Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanı Şerafettin Kocaman, Alaplı TSO genel Sekreteri Taner Arslan  ve çiftçiler katıldı.

“Hibeye esas proje tutarı, gerçek kişiler için 300 bin TL, tüzel kişiler için 800 bin TL olarak tespit edildi.Hibeye esas proje tutarının yüzde 50’sine hibe yoluyla destek verilecek.”

From KIRSAL YATIRIMLARI DESTEKLEME PROGRAMI TOPLANTISI, posted by Mustafa Kanca on 12/25/2013 (8 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz