ALAPLI HABERLERİ

KIŞ ÇAYINA İLGİ BÜYÜK

6 Kasım 2012
616 kez görüntülendi

KIŞ ÇAYINA İLGİ BÜYÜK

Alaplı İlçesinde yaklaşan kış mevsimi ile birlikte aktarlara vatandaşların ilgisi arttığı bildirildi.

Akbaharat Aktar yetkilisi Seval  Çakır, gazetecilere yaptığı açıklamada, havaların soğumasıyla birlikte karışık kış çaylarına talebin artığını söyledi.

Vatandaşların doktordan sonra bitkisel ürün kullanmak için aktarcılara geldiğini ifade eden Çakır, şunları söyledi;

“Son 15 gündür havaların iyice soğumasıyla birlikte vatandaşların aktarcılara yönelmeye başladı. Genelde gelen müşterilerimiz grip ve soğuk algınlığından korunmak için bizden bitkisel ürünler istiyor. Bizde soğuk havayla birlikte gribal enfeksiyon, soğuk algınlığı, üst solunum yolu rahatsızlıkları için özel karışımlar yapıyoruz. Şu anda vatandaşların en çok talep ettiği ıhlamur ve zencefil bu ürünler çok satılıyor. Soğuktan korunmak veya soğuk algınlığını atlatmak için en etkili bitkiler bunlardır. Birde kış ayı için 18 bitkiden oluşan üst solunum yollarına iyi gelen özel  kış çayımız var. Bu çayada son günlerde büyük ilgi var.

İçerisinde zencefil, tarçın, karanfil ve hatmiçiçeği  havlıcan,ıhlamur papatya, gibi 18 çeşit bitkilerin yer aldığı bu karışım kaynatılıp içildiği zaman üst solunum yolu rahatsızlıklarını önleyerek gribe yakalanmayı önler. Gribal hastalıkları önleyici etkisi daha fazla olan bu çay, hastalığa yakalandıktan sonra kullanıldığında da faydası oluyor. Bu karışımı hasta olmadan önce kaynatıp içen kişinin grip önleyici aşı yaptırmasına gerek kalmıyor.” dedi.

Bilinçli vatandaşların soğuk algınlığına yakalanmamak için önlem amaçlı grip aşısı olduklarını ya da kış çayı kullandıklarını söyledi. Özellikle her gün okula gidip gelen çocuklarını soğuk algınlığından korumak isteyen ailelerin arayışta olduğunu ifade eden Çakır, grip aşısı olmak istemeyen çocuklara kış çayının kolaylıkla içirilebildiğini kaydetti. ”

ALBUM ADI AKTAR AKBAHARAT, Fotograf Mustafa Kanca on 11/06/2012 (16 Resim)

Fotograf Mustafa KANCA


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz