ALAPLI HABERLERİ

KIZ MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ UYGULAMA YAPAMIYOR

14 Nisan 2015
731 kez görüntülendi

KIZ MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ UYGULAMA YAPAMIYOR

Alaplı Kız Meslek lisesinin alelacele kapatılması öğrencilerin gördüğü derslerde uygulama yapamamasına sebep oldu.

Alaplı Kız meslek lisesi öğrencileri ikinci dönem başında daha iyi şartlarda eğitim görecek diye yeni yapılan Çok Programlı Lisesine taşındı.

Yaklaşık üç aydan beri yeni binada eğitim gören Yiyecek içecek bölümü öğrencileri uygulama yapacak mutfak ve işlikleri olmadığı için teorik olarak gördüğü derslerin pratik uygulamasını yapamıyor.

Görüştüğümüz öğrenci velileri bu duruma tepki gösteriyor. Veliler ; çocuklarımız daha iyi eğitim görecek diye yeni binaya taşındı. Eski okul binası bomboş duruyor. Çocuklarımızın uygulama yapacağı atölye işlikler olmadığı için hiç bir uygulama yapamıyorlar. Çocuklarımız uygulama yapamadığı için okuldan  pratik bilgileri olmadan mezun olacaklar.  Milli Eğitim yetkilileri bize yeni binada hepsi yapılacak  diye söz vermişlerdi. İhalesi dahi yapılmamış. Şu anda yapılsa bile önümüzdeki öğretim yılına yetişir. Biz bu konuda  yetkililerin bir an önce bu duruma çözüm bulmalarını istiyoruz dediler

Yorumlar

  1. eğitimci dedi ki:

    eğitim öğretim zamanla yapılır. büyüklerimiz bizden iyi bilir. öğrenci velisi nerden biliorda yorum yapıyo canım. herkes haddini bilsin yani. eski okulu taşımak kapatmak için çok uğraşıldı o kadar emek verildi, tabi aksilik olacak yeni bina. zamanla geçer.

  2. OKUYUCU dedi ki:

    SAYIN EĞITIMCI MUHALEFET OLMAZSA İKTİDAR EKSIĞINI YANLIŞINI GOREMEDIĞI IÇIN HERYAPTIĞINI DOĞRU ZANNEDER. ÖĞRENCI VELILERININ IÇINDE SİZİN GIBI EĞITIMCILERIN OLABILECEĞINIDE UNUTMAMAK GEREKIR.

Yorum Yaz