ALAPLI HABERLERİ

KIZILAY ALAPLI ŞUBESİ KAVURMA DAĞITTI

16 Haziran 2016
1.382 kez görüntülendi

KIZILAY ALAPLI ŞUBESİ KAVURMA DAĞITTI

Türk Kızılayı Derneği Alaplı Şubesince, ilkokul ve ortaokulda öğretim gören ihtiyaç sahibi öğrencilere ve ailelere kavurma dağıtıldığı bildirildi.

Kızılay Şubesi Alaplı  İlçe Başkanı Hayri Yiğit  kavurma konservelerinin 2015 yılı Kurban Bayramı’nda Kızılay’ın vekaletle Kurban Kesim Kampanyası’nda kesilen kurbanların etinden hazırlandığını ve ihtiyaç sahipleri için Türk Kızılayı Genel Merkezi Toplumsal Hizmetler Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından gönderildiğini bildirdi.

Türk Kızılayı’nın sadece afet zamanlarında değil ihtiyaç sahiplerine en kısa sürede ulaşmada da en başarılı yardım kuruluşlarının başında geldiğine vurgu yapan Yiğit, “Bilindiği gibi Türk Kızılayı, Kurban Bayramlarında vekalet verilen kurbanları sahipleri adına kesiyor ve etlerini dağıtıyor. Buna Kızılay modeli diyoruz. Geçtiğimiz Kurban Bayramı’nda da yardım sever halkımızın Kızılay’a vekalet verdiği kurbanlar, Et ve Balık Kurumu tarafından kesilmiş, 800 gramlık Kızılay kutularında kıyma ve kuşbaşı konservesi haline getirilmişti. İşte şimdi Ramazan ayı sebebiyle bu konserveleri ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz. Böylece hem kurbanın bereketinden hem de Ramazan’ın feyzinden istifade ediyoruz.

Şube Başkanı Hayri Yiğit, yaptığı açıklamada, okul müdürleri vasıtasıyla ilçedeki ilk ve ortaokullarda okuyan ihtiyaç sahibi öğrencileri tespit ettiklerini söyledi.

 

Öğrencilere 350 adet  kavurma ve kıymadan oluşan konserveleri dağıttıklarını ifade eden Yiğit, şöyle konuştu:

“Paylaşmanın ve yardımlaşmanın en yoğun şekilde yaşandığı Ramazan ayında Türk Kızılay’ı ihtiyaç sahiplerinin sofralarını bereketlendiriyor. Gücünü Türk insanından alan Türk Kızılay’ı daima yardıma muhtaç insanlarımızın yardımına koşan ülkemizin en önemli yardım kuruluşudur. Bu vesile ile genel merkez tarafından gönderilen 300 kilo kavurmanın dağıtımına başladık. İlçemizdeki okullarda ihtiyaç sahibi öğrencilerimize ulaştırılması için okul müdürleri vasıtasıyla kıyma ve kavurmadan oluşan konserveleri okullarımıza dağıttık. Türk Kızılayı olarak bölgemizde ihtiyaç sahibi ailelerin her zaman yanındayız.”

kurban1

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz