ALAPLI HABERLERİ

KIZILAY ÖĞRENCİLERE ANLATILDI

5 Kasım 2012
812 kez görüntülendi

KIZILAY ÖĞRENCİLERE ANLATILDI

Alaplı’da  29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası etkinlikleri kapsamında TOKİ Okçular İlk ve Orta Okulu ile İmam Hatip Orta Okulu  öğrencilerine Kızılay ve faaliyetleri anlatıldı.

Kızılay  Alaplı Şube sekreteri  Mustafa Kanca  Kızılay Haftasında TOKİ İlk ve Ortaokulunda öğrencilere Kızılay ile ilgili seminer verdi. Öğrencilerin ilgiyle takip ettiği program okullarda Kızılay’ın tanıtımı ve kuruluş amacını kapsıyor. Slayt gösterisi ve kısa belgesel film izleyen öğrencilere Kızılay’ın çeşitli etkinlikleri anlatıldı. Kanca ; Kızılay’ın görev ve çalışma alanlarından, gelir kaynaklarını ve Kızılay’ın savaş, deprem, sel baskını, yangın, salgın hastalık gibi felakete uğrayanlara yardım ettiğini açıkladı. Depremden, selden, yangından zarar görenlerin yardımına yine Kızılay’ın koştuğunu belirtirken çocuklara çizgi film ve slayt gösterisi ile Kızılay’ı anlattı.

Felakete uğrayanların barınmaları için çadır, battaniye yiyecek, giyecek dağıtıldığı, yaralananların iyileşmeleri için geçici hastaneler kurulduğu dramatize edilirken; çocuklar  daha sonra  çeşitli sorular yönlendirerek konu hakkında merak ettiklerini eğlenerek öğrendi.

Miniklere verilen eğitim seminerin sonunda okul müdürü Burak Turgut, Kızılay’ a bu anlamlı ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

ALBUM ADI TOKİ İÖO KIZILAY HAFTASI, Fotograf Mustafa Kanca on 11/05/2012 (50 Resim)

Fotograf Mustafa KANCA


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz