ALAPLI HABERLERİ

KIZILAY ŞUBELERİ KARABÜK’TE TOPLANDI

20 Eylül 2013
523 kez görüntülendi

KIZILAY ŞUBELERİ KARABÜK’TE TOPLANDI

Türk Kızılay’ı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, vekaletle kurban kesim kampanyasının ikinci bölge toplantısını Karabük’te yaptı.

 

Türk Kızılayı Karabük Şube Başkanlığının ev sahipliğinde Büyük Kulüpte düzenlenen bölge toplantısına Zonguldak, Bartın, Bolu, Düzce ,Kastamonu, Sinop ve Karabük illeri ve ilçe şubelerinin katılımı ile gerçekleşti. Toplantı öncesi akşam yemeğinde bir araya gelen Türk Kızılay Batı Karadeniz Şube Yöneticilerine Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar’ın yanı sıra Karabük Valisi İzzettin Küçük ile Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Samit Tokmak’ta eşlik etti.

Yemek sonra yapılan bölge toplantısında konuşan Türk Kızılay’ı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, bu yıl kurban kesiminde yurt içi vekalet bedelinin 575 TL, yurt dışı vekalet bedelinin ise 300 TL olarak belirlediklerini söyledi.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, “21’inci yüzyıla geldiğimizde elinde bıçaklarla sokaklarda hayvanları yaralayarak kovalayan manzaraları biz kabul etmiyoruz.

Onun için kurban işine girdik ve öncülük yapmaya gayret ediyoruz” dedi. Akar, Karabük’te yapılan Kurban Kesim Kampanyası Türk Kızılayı Batı Karadeniz Bölge Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, 2007 yılından bugüne vekaletle kurban kesim işini yaptıklarını, kurban bedellerini yüksek tutukları için geçen yıl biraz zafiyet yaşadıklarını söyledi. İnsan haklarına ve hayvan haklarına saygılı olduklarını, bunu dinin de emrettiğini vurgulayan Akar, şöyle konuştu: “Kurban olarak kestiğimiz hayvanları incitmeye asla ve asla hakkımız yoktur. 21’inci yüzyıla geldiğimizde elinde bıçaklarla sokaklarda hayvanları yaralayarak kovalayan manzaraları biz kabul etmiyoruz. Onun için kurban işine girdik, öncülük yapmaya gayret ediyoruz.

 

Bu yıl kurban fiyatımız 575 lira.

Yurt dışında da hayvanların ucuz olduğu yerlerde Afrika’da, Asya’da ve Balkanlar’da 300 liraya kesiyoruz. Pahalı bulan, maddi durumu çok iyi olmayan insanlar yurt dışı kurbanını seçebilir. İnternet hesabımızdan da kredi kartıyla ödeme yapılabilir. Kredi kartıyla ödeme yapanlara 4 taksit yapma imkanımız var.” Akar, Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde vatandaşların mezhep olarak farklılık gösterdiğini ve her Bayram Kurban kesmedikleri için katılımın az olduğunu ancak yine de o bölgelere eşit miktarda kavurma göndermeye gayret ettiklerini belirterek, sözlerine şöyle devam etti: “Bahçelerimizde kurban kesildiği zaman hemen kavurma yapıp sabah kahvaltısında yeme alışkanlığı vardır. Biz de bu anlayışla kendi kestiği kurbandan insanların tatması için hemen gönderiyoruz. Bunu özellikle vekalet veren kişilere, şube başkanlarımızın ve yöneticilerimizin bizzat götürerek teslim etmelerinde çok büyük faydalar vardır. Çünkü adam, adam yerine konuluyor. Kargoyu zorda kalmadıkça kullanmamalıyız. Bir de ‘kurbanınız şu kombinede kesildi, hayırlı Uğurlu olsun’ diye sesli mesaj yolluyoruz.”

“Türkiye’nin kan ihtiyacının yüzde 100’ünü karşılayacağız”-

Türkiye’nin kan ihtiyacının yüzde 85’ini karşıladıklarını 2015 yılı sonu itibarı ile yüzde 100’ünü karşılayacaklarını anlatan Akar, şunları bildirdi: “Yurtdışına ilaç ihraç edeceğiz. Yurtdışından aldığımız 400-500 milyon dolar tutarındaki ilaçların dövizi Türkiye’de kalacak. Bunların hepsi sevap. Bu kadar sevabı işliyoruz. Ufacık bir günah hepsinin gitmesine sebep olur. Onun için bu veballi işi çok iyi şekilde, anahtar teslimi yapalım. Bu işi Kızılay’dan başkası asla yapamaz, yapamıyorlar. Biz yapamazsak bir şeyi başka kimse yapamaz. Kurduğumuz çadır kentler çok modern. İnsana değer veriyoruz. Balkanlar’da öyle bölgeler var ki, ‘Kurban Bayramı gelse de Türkler buraya gelip kurban kesse’ diye yollarımızı gözlüyorlar.” Akar, Başbakanın desteğini arkalarına alarak dört nala koştuklarını ifade ederek, şunları söyledi; “Ben inanıyorum, içime doğuyor. Bu sefer geçen yılın acısını çıkartacağız. Geçen sene benim yüzüm yere baktı. Cumhurbaşkanımız ‘birinci sizsiniz değil mi’ diyor. Ben ha hu falan yapıyorum. İçimden inşallah olacağız diyorum. Cumhurbaşkanımız duymasın diye. Bize bunu yakıştırıyor ve soruyor, ben yere bakıyorum. Lütfen beni yere baktırtmayın arkadaşlar. Çok yere baktım, çok mahcup oldum. Elin bilmem ne derneği, şu derneği, bu derneği bizi geçmesin. Bu bir skor meselesi değil. Ben böyle şeyleri basit bulurum. Kim ne toplarsa toplasın ben bu memleketin milli iyilik örgütüyüm. Benden başka olmamalı, benden yüksekten olmamalı, benden fazla toplayamamalı. Bu iş gönüllülük işi. Her şubeden mutlaka skor bekliyorum. Yüzümüzü kızartalım herkesten isteyelim. Gidelim validen isteyelim.” Erzincanlı olduğunu ve Erzincan şubesinin geçen yıl sadece 2 kurban alabildiğini kaydeden Akar, sözlerini şöyle tamamladı: “Ayıp denen bir şey var arkadaş. Şubenin başında da çok sevdiğim Halim Ferit Bayata var. Yazık günah. Yahu hiç valiye gitmedin mi? ‘Sayın valim kurbanınızı bize verin’ demedin mi? Vali bahçesinde mi kesti kurbanı, elbet bir yere verdi. Hiç Ordu komutanına, belediye başkanına gitmedin mi arkadaş. Gitse alırdı. Ben kim gelip isterse verirdim. İsteyen insana vermek lazım. İsteyen de alır. Ama sen ne biçim bir adamsın ki bunların bir tanesine gitmedin, bir tane almadın ve bunu da bir şekilde izah edemiyorsun bana. Hiç elini kıpırdatmamış. Ya hanımını alıp tatile gitti, başka bir yere gitti, olmaz. Kurban Bayramı’nda tatil yok. Ben inanıyorum ki bu Kurban Bayramı’nda güzel bir skor elde edeceğiz, güzel kurbanlar toplayacağız ve ele güne karşı da muhtaç olmayacağız.”
This plugin does not have a valid Facebook access token. Please use your admin panel to login with Facebook.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz