ALAPLI HABERLERİ

KIZILAY VEKALETLE KURBAN KESİMİ KAMPANYASI

21 Eylül 2013
725 kez görüntülendi

KIZILAY VEKALETLE KURBAN KESİMİ KAMPANYASI
Türk Kızılay’ı, vekaletle kurban kesim kampanyasını başlattı.
Yurt içi vekalet bedeli 575 TL, yurt dışı vekalet bedeli ise 300 TL olarak belirlendi.

Kızılay Alaplı Şubesi “Vekaleten Kurban Kampanyası”nı Açıkladı

 

Kızılay Alaplı  Şube Başkanı Hayri Yiğit  Kızılay’ın Vekaleten ‘Kurban Kampanyası’ ile ilgili açıklama yaparak Alaplılı vatandaşlardan destek beklediklerini söyledi.

Türkiye Kızılay Derneği Alaplı  Şube Başkanı Hayri Yiğit, Bağış yapacak vatandaşlara Kızılay Şubesi’nde gerekli bilgilerin verileceğini belirterek “2013 yılı Kurban Bayramı’nda Türk Kızılay’ı kurumsal kimliğinin getirdiği farklılıklarla, vatandaşlarımızın kurban vecibelerini İslami usul ve kurallara uygun, hijyenik şartlarda yerine ulaştırılmasını sağlamak için Genel Merkez  yönetim kurulu  kurban kampanyası düzenlemiştir.

Bu çerçevede Türk Kızılay’ının hizmet anlayışı ve farklılığı da ön plana alınarak kampanya çerçevesinde kurban vekâleti kabul edilecek ve etlerin tamamı 800 gr konserve yaptırılarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza şubeler aracılığıyla dağıtılacaktır. Bağış yapacak vatandaşlarımız Alaplı Kızılay şubemize müracaatlarında gerekli bilgi verilecektir” dedi.

Amacına Uygun Kuralına Uygun

Türk Kızılayı’nın “Kurban’da Kızılay Modeli” sayesinde hayırseverler Kurban ibadetlerini, amacına ve kuralına uygun olarak yerine getirebilecek. Bu çağdaş model sayesinde özenle seçilen kurbanlıklar, Et ve Süt Kurumu’nun modern kombinalarında vekâlet sahiplerinin isimleri okunarak, Kurban Bayramı’nın ilk üç günü kesilecek. İslami şartların tamamına uygun şekilde gerçekleştirilecek kesimlere din görevlileri, veterinerler ve noter de eşlik edecek.

Kurban etlerinden elde edilecek kavurma, konserve haline getirilerek 800 gramlık teneke kutulara konulacak. Kavurma konserveleri Türk Kızılayı Şubeleri aracılığıyla yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.

İyilik Sınır Tanımıyor

Türk Kızılayı ile iyilik sınır tanımayacak. Hayırseverler Somali, Cibuti, Etiyopya, Kenya, Pakistan, Bangladeş, Bulgaristan, Kosova, Makedonya, Karadağ ve Bosna Hersek’teki ihtiyaç sahipleri için de Türk Kızılayı’na kurban vekâletlerini verebilecek. Hayırseverler, yurtiçi 1 hisse kurban vekâlet bedeli olarak 575 TL öderken, yurtdışı kurban vekâlet bedeli için de 300 TL ödenecek. Yurtdışındaki koşulları göz önünde bulunduran Türk Kızılayı, Yurtdışı Vekâletle Kurban Kesim Kampanyasını, 11.000 hisse ile sınırlı tutacak.

168 Çağrı Merkezinden 7/24 Bağış

Kurban döneminin ardından Türk Kızılayı, her vekâlet sahibine bir teşekkür belgesi ile birlikte bir kutu kavurma konservesi ve süreci anlatan bir DVD gönderecek. Kurban ibadetlerinin gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmasının huzurunu yaşamak isteyen hayırseverler;

Bankalardaki Kızılay bağış hesaplarını,
Türk Kızılayı Şubelerini,
PTT şubelerindeki Kızılay Posta Çeki hesabını,
168 ücretsiz çağrı merkezini ve
www.kizilay.org.tr internet adresini kullanarak vekâletlerini verebilecekler.

Ödemesini kredi kartı aracılığıyla gerçekleştirecek olan vekâlet sahipleri, 4 taksit imkânından da yararlanabilecekler.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz