ALAPLI HABERLERİ

KOCAMAN’DAKİ ORMAN YANGINI DEVAM EDİYOR

1 Şubat 2015
733 kez görüntülendi

KOCAMAN’DAKİ ORMAN YANGINI DEVAM EDİYOR

Alaplı ilçesine bağlı Kocaman mevkiinde yakılan anızdan çıktığı iddia edilen orman yangını kontrol altına alınamıyor.

Orman işletme müdürlüğü arazözü, Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne ait araçlar ve köylüler, yaklaşık 15 dönümlük alanda başlayan yangını söndürmeye çalışıyor.

Yangın, Alaplı ilçesine bağlı Kocaman mevkiinde meydana geldi. İddiaya göre yakılan anızdan çam ağaçlarının da bulunduğu ormanlık alana sıçrayan ateş, şiddetli lodosun da etkisi ile kısa sürede büyüdü. Köylülerin kendi imkanları ile söndürme çalışmaları başarılı olmayınca, Orman İşletme ve İtfaiye Müdürlüğü ekiplerine haber verildi. Yangının, araçların ulaşamayacağı alanlara sıçraması nedeniyle ekiplerin müdahale etmekte güçlük çektiği görüldü. Kocaman mevkiinde yaşayan köylüler de traktörlerle taşıdıkları su ve ellerindeki tırmık kazmalarla yangına müdahale etmeye çalıştı. İçten içe yanan yangının yaklaşık 15 dönümlük alana yayıldığı öğrenildi. Yangına müdahale eden bazı köylüler ise yangına müdahalede ekipman yetersizliği olduğunu söyledi. Haber için ormanlık alana gelen bazı gazeteciler de yangına müdahale etmeye çalıştı.

Yangının kontrol altına alınması için çalışmalar sürerken, söndürme çalışmalarının gece saatlerinde de devam edilip edilmeyeceğinin, ilerleyen saatlerde karar verileceği ifade edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz