ALAPLI HABERLERİ

KORKUT ADAYLIĞINI AÇIKLADI

16 Nisan 2014
525 kez görüntülendi

KORKUT ADAYLIĞINI AÇIKLADI

 

CEM SÜRMENELİ – Anadolu Engeliler Derneği Alaplı Şube Başkanı İsmail Korkut, Alaplı Kent Konseyi Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.


Korkut,aday adaylık ile ilgili yaptığı yazılı acıklamasında, Alaplı’nın daha yaşanılabilir modern bir kent olması için aday olduğunu belirtti.
İlçemizin hayrına olacak her türlü hizmetin yapılabilmesi için inançla, azimle ve çabayla elimizden gelen her türlü gayreti göstereceklerini kaydeden Korkurt şunları söyledi:
“2005 yılında yürürlüğe giren 5393 sayılı Belediyeler kanununun 76. Maddesi gereğince kurulan Kent Konseyleri ; 1996 yılında İstanbul’da toplanan Habitat zirvesinde kabul edilen yerel gündem 21 “ programının uygulanması amacıyla ve bir Kent’in daha yaşanabilir Kent olabilmesi, O Kent’in yönetimine toplumun tüm kesimlerinin ortak olup fikir ve düşüncelerinin yerel idare’ye aktarılması gayesiyle kurulmuştur.
Kent Konseyi Yönetmeliği gereği 2014 Mahalli idareler Seçimleriyle birlikte mevcut Kent Konseyi yürütme Kurulunun görevi sona ermiş olup; yerel seçimleri takiben en geç üç ay içerisinde yeni yönetimin oluşabilmesi için seçimli genel kurul yapılması gerekmektedir.
Alaplı’mızın daha yaşanılabilir modern bir kent olması, Şehrimizin sosyal ve kültürel yönden cazibe merkezi bir yer olması için İlçemizin ilerlemesi adına resmi kurum ve kuruluşlarımızın, siyasi partilerimizin, meslek odalarımızın, sendikalarımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın ve öğrencisinden emeklisine kadar Alaplı’mız için düşünceleri ve projeleri olan her bir ferdin önerilerini alarak kamu oyu oluşturmak suretiyle hayata geçebilmesi adına her türlü gayerti göstermek ve etkin bir biçimde takibini yapacak olan vizyon sahibi, çalışkan, dinamik ve aktif bir kadroyla Bismillah diyerek inşaallah hayırlı bir yola çıkıyoruz. Her biri Alaplı’mıza hizmeti kendine dert e dinmiş olan genel kurul üyelerimizin teveccühleriyle bizlere görev tevdi etmeleri halinde Alaplı Kent Konseyine işlerlik kazandıracak ve Alaplı’mızın hayrına olacak her türlü hizmetin yapılabilmesi için inançla, azimle ve çabayla elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğimizi tüm kamu oyuyla paylaşıyor ve Alaplı Kent konseyi’ne başkan adaylığımı ilan ediyorum.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz