ALAPLI HABERLERİ

KORKUT ENGELLİLER GÜNÜNÜ KUTLADI

4 Aralık 2016
715 kez görüntülendi

KORKUT ENGELLİLER GÜNÜNÜ KUTLADI

Alaplı ilçesi Anadolu Engelliler Derneği Şube Başkanı İsmail Korkut, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Korkut, mesajında şunları kaydetti: “Engellilik, yalnızca biz engellilerin ve ailelerimizin içinde bulunduğu bir sağlık problemi değil, toplumun tüm kesimlerini çok yakından ilgilendiren bir durumdur.

Tüm Engelli bireyler de herkes gibi sağlık, çalışma, eğitim vb. temel hak ve özgürlüklerden yararlanma ve herkes gibi bir hayat sürme hakkına sahiptirler.

Biz engellilerin hayatın her alanında yer alabilmemiz ve diğer tüm insanlardan hiçbir farkımızın olmadığını gösterebilmemizin yolu, yaşadığımız topluma ve Devlet kademesindeki tüm yöneticilerimize kendimizi çok iyi ifade edebilmemizden, engellilerin hakları için mücadele eden siviltoplum kuruluşlarının inisiyatif almalarından ve engellilerle ilgili farkındalık oluşturabilmemizden geçmektedir.

Değerli kader arkadaşlarım:

Bizler kenetlenir, tek yürek olur ve kendi meselelerimize öncelikle kendimiz sahip çıkarsak, yaşadığımız problemlerimizin birer birer çözülmemesi ve daha engelsiz bir dünyada yaşayabilmemiz için önümüzde hiçbir engel kalmayacaktır.

Bu vesile ile başta Alaplı’da yaşayan engellilerimiz olmak üzere, tüm engellilerimizin 3 aralık dünya engelliler gününü kutluyor, daha engelsiz yarınlarda yaşayabilmeyi temenni ediyorum.

korkut

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz