ALAPLI HABERLERİ

KÖY HALKI ELBİRLİĞİ İLE GECE MESAİSİ YAPIYORLAR

15 Temmuz 2013
566 kez görüntülendi

KÖY HALKI ELBİRLİĞİ İLE GECE MESAİSİ YAPIYORLAR

Alaplı Aşağı dağ Köyü halkı teravih namazından sonra sahura kadar elbirliği ile parke döşeyerek yol yapıyor

 

Aşağıdağ Köyü Merkez Camii’nin gündüz kubbe yapım çalışması devam ederken, bir yandan da çevre düzenlemesine başlanıldı.Ramazan ayını oruçlu geçiren köy halkı, gündüz havaların aşırı sıcak olması sebebi ile çalışmanın zor ve sıkıcı olacağından dolayı Yatsıyla Sabah Namazı arasında çalışmayı tercih etti.

Yaşlı ve genç demeden köylülerin topyekün Merkez Camii çevre düzenleme işine dört elle sarılmaları köylülerin caminin bir an önce bitmesi için ne kadar istekli olduklarını gösterdi. İnşaat alanında gündüzleri kubbeyi yapan ustaların keser sesleri yankılanırken geceleri de parke taşı döşeyen köylülerin, çalışanlara çay, su veya meyva suyu ikram eden çocukların sesleri yankılanıyor. Gündüzleri kursta Kur’an öğrenen bu gençler geceleri de boş durmuyorlar. Bu uhuvvetli çalışmanın Ramazan’ın bereketinin olduğunu söyleyen köylüler evlerinde dinlenmek yerine gece geç saatlere kadar çalışarak birlik ve beraberliğe güzel bir örnek oldular. Bunun yanında

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Aşağıdağ Köyü Cami yaptırma Derneği Başkanı İbrahim ÇEVİK “Ramazan gününde gündüzleri oruçlu olduğumuzdan dolayı havaların da sıcak olması sebebiyle bu sene Teravih Namazı’ndan sonra Sahura kadar çalışmayı tercih ettik. Bu bizim gece vardiyamız. En az 30 kişiyle birlikte çalışıyoruz. Köyümüzün gençlerinin bu saatte cami için çalışmaya gelmesi bizleri sevindirdi.” şeklinde konuşurken, köylülerle birlikte cami çevre düzenlemesi için parke taşı döşeyen Aşağıdağ Köyü Merkez Camii İmamı Osman KARAGÜZEL “Camimizin bereketi diyelim, gündüz oruçlu olmamızdan dolayı köylümüzün desteğiyle birlikte sahura kadar çalışıyoruz. Sahura kadar yatacağımıza camimiz için, köyümüz için koşturalım istedik. Allah’ın izniyle inşallah muvaffak oluruz. Bizim açımızdan da feyiz alıcı bir çalışma.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz