ALAPLI HABERLERİ

KÖY HALKI ENGELLİ VATANDAŞINI UNUTMADI

2 Aralık 2015
835 kez görüntülendi

KÖY HALKI ENGELLİ VATANDAŞINI UNUTMADI

Alaplı İlçesi Çamlıbel Köyü Muhtarı Mithat Mandacı ve beraberindeki heyet, engelli köy sakini Mustafa Tosun’u hediyelerle sevindirdiler.


Alaplı’nın Çamlıbel Köyü Muhtarı Mithat Mandacı, köy sakini Alaplı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muharrem Gelgeç, emekli öğretmen gazeteci Mustafa Kanca ve köy sakinlerinden oluşan heyet bir buçuk yaşında çocuk felci hastalığı sebebiyle felç geçirip yürüme kabiliyetini kaybeden fiziksel engelli Mustafa Tosun’u ziyaret edip sevindirdiler, Engelliler günü sebebiyle birde pasta kestiler.
Çamlıbel Köyü Muhtarı Mithat Mandacı, hiç kimseye muhtaç olmadan hayatını sürdüren engelli Mustafa Tosun’un her zaman yanında olduğunu söyledi. Köyündeki her insanın kendisi için çok önemli ve değerli olduğunu belirten Mandacı, “ Köyümüz sakinlerinden engelli Mustafa Tosun hayatının bu zamanına kadar kimseye yük olmadan hayatını sürdürmüştür. Bizde köy idarecileri olarak onun her türlü projelerine katkı sağlamayı kendimize bir borç bildik. Değerli büyüğümüz ve abimiz Mustafa Tosun’a engelliler gününü bahane ederek karınca kararınca arkadaşlarımızın katkılarıyla giyim malzemeleri ve hediyeler aldık ve bu akşamda burada kendisine takdim ettik. Bundan sonraki hayatında başarılar diliyoruz ve her zaman yanındayız, emrindeyiz” dedi.
Engelli Mustafa Tosun, yapılan jest karşısında çok duygulandığını belirterek; “ Böyle bir güzel günde beni hatırladığınız ve unutmadığınız için hepinize çok teşekkür ederim. Ben bir buçuk yaşından beri özürlüyüm, sekiz yaşında da koltuk değnekleri ile yaşamaya başladım. Bu zamana kadar arkadaşlarım, çevrem ve büyüklerimin sayesinde hayata her zaman tutunmaya çalıştım. Yine bu günde yanımdalar. Hayatım boyunca birçok işle uğraştım. Hayvancılık yaptım, alabalık işiyle uğraştım, arkadaşlarımın aldığı malzemelerle kahvecilik yaptım ve şimdide arıcılık yapıyorum. Hayata asla küsmeden yaşamımı devam ettireceğim. Bana her türlü desteği sağlayan arkadaşlarıma, dostlarıma ve köy halkına tekrar teşekkür ederim “ dedi. Konuşmaların ardından Engelliler günü dolayısı ile hazırlanan pasta kesildi ve hatıra fotoğrafı çekildi.

engelli

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz