ALAPLI HABERLERİ

KÖYLERDE İTFAİYE TİMİ KURULUYOR

10 Temmuz 2013
550 kez görüntülendi

KÖYLERDE İTFAİYE TİMİ KURULUYOR

Alaplı ilçesinde merkeze uzak köylerdeki yangınlara kısa sürede müdahale edilebilmesi için traktör ve su tankeri bulunan köy sakinlerinden acil müdahale timi oluşturuldu.

 Ortalama 5 kişiden oluşturulan yangın timine, itfaiye ekipleri bölgeye ulaşıncaya kadar alevlere daha etkili müdahele edilmesine yönelik eğitim ve ekipman desteği veriliyor. Aydınyayla köyünde başlayan uygulama kapsamında, yangın hortumu, kelepçe ve musluk aparatı desteği sağlanan köy sakinleri, itfaiye erlerinden 3 gün süreyle eğitim aldı.

İtfaiye Müdürü Sinan Taşkın, yaptığı açıklamada, köylerde ufak bir yangına bile anında müdahele edilemediğinde bütün evlere sıçrayabildiğini, bundan dolayı yangın timlerinin önem taşıdığını söyledi.

İlçeye 18-20 kilometre uzaklıktaki köylere yangın sırasında ulaşmanın belirli zaman aldığını ifade eden Taşkın, “Alevler ilk 5 dakikada söndürülemediğinde boyutları artıyor. Küçük çaplı bir yangın bütün köyü sarabiliyor. Başlattığımız uygulamayla  ‘yangınlara acil müdahale timi’ alevleri söndürmeye başlayacak. Ekiplerimiz gelesiye kadar en azından yangının yayılmasını engelleyebileceğiz. Alaplı’ya uzak konumdaki 20 civarındaki köyde tim oluşturacağız” şeklinde konuştu.

“Her köye itfaiye teşkilatı”

Aydınyayla köyündeki yangın timinin üyesi Mustafa Tekin ise bir süre önce köylerinde yangın çıktığını, itfaiye ekipleri gelene kadar gerekli müdahaleyi başarıyla yaptıklarını dile getirdi. İtfaiye müdürlüğünün temin ettiği ekipman sayesinde alevleri müdahalede güçlük çekmediklerini anlatan Tekin, “Bu uygulama herkese örnek olmalı. Artık adeta her köyün bir itfaiye teşkilatı olacak. Can ve mal güvenliğimiz açısından uygulamayı hayata geçirenlere teşekkür ediyoruz” ifadesini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz