ALAPLI HABERLERİ

KÖYLERDE ZAYIFIZ…

11 Nisan 2015
691 kez görüntülendi

KÖYLERDE ZAYIFIZ…

Demirtaş, “ Alaplı ve Ereğli’de 1. Parti olursak Zonguldak’ta 3 tane Milletvekili çıkartırız. Bizim zayıf olduğumuz nokta köyler ve kentin biraz daha dışına çıkmış varoşlar onun için sizden ricam ağırlığımız köylere ayıralım.” Dedi.

 

 

CHP Zonguldak Milletvekili 2. sıra adayı Avukat Ünal Demirtaş, CHP Alaplı İlçe Başkanlığını ziyaret etti. Partililerin yoğun ilgi gösterdiği ziyarette konuşan Demirtaş, AKP’nin 2 ve 4 sırasındaki adayların çok güçlü olduğunu burada parti olarak mevcudu arttırmayla beraber bu güçle mücadele edeceklerini söyledi.

 

 

Parti içindeki kırgınlık ve küskünlükleri 7 Haziran’a kadar rafa kaldırılmasını istediğini anlatan Demirtaş, şöyle konuştu:

 

 

“Alaplı bana hep uğurlu geldi. Sadece bana değil Nuri Tekin başkanıma da uğurlu geldi. Buradaki dayanışma ve çalışma bütün Türkiye’deki örgütlerimize örnek olmasını diliyorum. Belediye seçimlerinde Alaplı’da ev, ev dolaşarak oy istemiştik. Bunun karşılığını hep birlikte aldık. Yine bu geçtiğimiz süreç içerisinde Milletvekili aday adaylığı döneminde partimiz demokratik bir süreçten geçti. Tüzüğümüz gereği eğilim yoklaması kararı alındı. 2. Sırayı da kontenjan adaylığı ayırmışlardı. Bunu sebebi bütün Zonguldak İlini kucaklayacak bölgesel dengeleri gözetecek ve AKP ile daha iyi mücadele edebilecek bir liste çıkarmaktı. Neticede eğilim yoklamasın da demokratik bir yarış yaşandı.  Genel merkezimiz bu sonuçları değerlendirerek 2. sıraya kontenjanı Ereğli, Alaplı bölgesine vermeyi uygun gördü. Çok değerli kontenjan aday adaylarımız vardı. Genel merkezimizin kendi kraterlerine göre beni uygun gördü. Beni tercih ettiler. Genel merkezimiz bana görev verdi. Ben bunu görev atlediyorum. Netice itibariye böyle bir tablo çıktı karşımıza. Bu yarış ailece bir yarıştı. CHP geniş bir ailedir. Bu ailede evlatlardan bir tanesi bir adım öne çıkmış oluyor. Neticede bizde bir adım öne çıkan evlatlardan olmuş olduk. Ufak tefek kırgınlıklarımız olabilir bu her seçim döneminde yaşanır. Normaldir doğaldır. Benim ricam o dönemde yaşanan kırgınlıkları küskünlükleri 7 Hazirana kadar rafa kaldıralım, yine birlikte örgütümüzle dayanışma içinde mücadelemize devam edelim.”

 

AK PARTİ’DE GÜÇLÜ İSİMLER VAR

 

Demirtaş,  “AKP 2 tane güzel Alaplımız’da aday gösterdi. Birisi eski belediye başkanı Çaturoğlu, diğeri de MKYK Üyesi Emine Çift Alaplı’yı baya bir güçlendirdi. Sizlere ve bana çok büyük iş düşüyor. Burada biz mevcudu arttırmayla beraber bu güçle mücadele edeceğiz. Çünkü iki tane isimde genel merkezilerin arkasında durduğu güçlü isimler. Dolayısıyla sizlere çok iş düşüyor. Burada ve Ereğli’de alacağımız oylar Zonguldak’ta 1. Parti çıkıp çıkamayacağımıza ya da 3. milletvekilini parlamento ya gönderip gönderemeyeceğimizi belirleyecek. Mücadele alanımız Ereğli ve Alaplı’dır. Biz hep şunu iddia ettik. Ereğli ve Alaplı’da birinci çıkarsak Zonguldak’ta en az 3. çıkartırız dedik. Biz böyle bir iddia ile gittik genel merkezimize bu yönde teşkilatlarımız görüş bildirdi. Genel merkezimizde bize tamam siz bunumu istiyorsunuz dedi ve kontenjanı bizden yana kulandılar. Biz bunu başarmak sorundayız Ereğli ve Alaplı’da 1. Parti çıkmak zorundayız. Bunun başka alternatifi yok, onun için genel seçimlerde daha fazla çalışmamız gerekiyor. Mücadele etmemiz gerekiyor. Elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Özelikle köylerde çok zayıfız. Ben emekli madenci çiftçinin oğluyum köy koşullarını iyi bilirim. Kent merkezinde Ereğli ve Alaplı’da gülcüyüz bu konuda bir sıkıntımız yok. Bizim zayıf olduğumuz nokta köylerle kentin biraz daha dışına çıkmış varoşları onun için sizden ricam ağırlığınız köylere ayıralım. Oradan 5 oy çıktı oraya gitmeye gerek yok demeyelim biz gidip oyumuz isteyelim. Artık bu AKP iktidarından kurtulmamız gerekiyor.

 

bvbvb

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz