ALAPLI HABERLERİ

KÖYLÜ KADINLAR ÇEKMEN BEZİ DOKUYACAK

27 Aralık 2016
1.055 kez görüntülendi

Alaplı İlçesinde “Çekmene Can Veren Has Eller” projesinde oluşan Köylü kadınları dokuma tezgahlarında çekmen bezi üretime katkı sağlayacak.

Alaplı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ve Alaplı Hasanlı Köyü Merkez Mahallesi Kalkındırma Derneği tarafından “Çekmene Can Veren Has Eller” projesine katılan 37 bayan kursiyer Alaplı Kaymakamı Saim Eskioğlu’nu ziyaret ettiler.

Alaplı Hasanlı Köyü Muhtarı Recep Tufan proje kapsamında yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Köy Muhtarı Tufan,İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Müdürlüğü Sosyal Proje yarışmasına “Çekmene Can Veren Has Eller” projesiyle müracaat ederek kazandıklarını söyledi. Alaplı kültürünün önemli bir parçası olan çekmen bezi hakkında bilgi veren Hasanlı Köyü Muhtarı Tufan, “Çekmene Can Veren Has Eller” projesi hazırlayarak İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Müdürlüğü Sosyal Proje yarışmasına sunduk. Yarışmada projemiz onaylanarak 109 bin Lira proje ödeneği çıkartıldı. Proje ortağımız Alaplı Meslek Yüksek Okulu, Halk Eğitim Müdürlüğü ve Esnaf Odasıdır. 37 bayan kursiyerimiz projeye katılacak olup önümüzdeki ay içinde  11 dokuma tezgahımızı alıp  köylü kadınlarımız çekmen bezine tezgahlarda yeniden can verecekler. Ürettiğimiz bu bezleri İlçe merkezimizde satış yeri açmayı planlıyoruz. Esnaf teşkilatı olarak bu tür sosyal sorumluluk projelerine de her zaman yardımcı olmaya çalıştığımızı ifade etmek istiyorum” diye konuştu” diye konuştu. –

Alaplı Kaymakamı Saim Eksioğlu da, tarihe sahip çıkan kadınlara teşekkür ettiğini belirterek, “İnsan emeğini ne kadar değerli ve kutsal olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu emeği bu yöre halkı o kadar çok özümsemiş ki yerin altından ekmeğini çıkaran değerli insanlar ve onları yer üstünde bekleyen hanımlar en az onlar kadar çalışkan ve fedakarlar. Ben tüm bayan kursiyerlerimize kültürümüz yaşatacakları için teşekkür ediyorum.” dedi.
çekmen

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz