ALAPLI HABERLERİ

KÖYLÜLERDEN TAŞ OCAĞI TEPKİSİ

8 Ekim 2015
804 kez görüntülendi

KÖYLÜLERDEN  TAŞ OCAĞI TEPKİSİ

Alaplı ilçesi Kasımlı köyü Ölüce Mahallesi yakınlarında özel bir firma tarafından açılan taş ocağının kapanmasını isteyen yaklaşık 250 kişi, “Karıncaların yuvaları bozulmasın”, “Su kaynakları yok oluyor”, “Taş ocağı istemiyoruz” yazılı pankartlarla yaklaşık beş kilometre yürüyerek, iş makinesini çalıştığı alana gitti.

Köylüler, mevcut taş ocakları nedeniyle bölgede doğa tahribatı yaşandığını ve taş ocağını nedeniyle hem doğanın hem de köylülerin fındık bahçelerinin olumsuz etkilendiğini belirterek, taş ocakları mevkisine eylemlerini sürdürdüler. Çok sayıda vatandaş eyleme destek verirken, duruma tepki gösteren vatandaşlar, “Çocuklarımızı okula götürürken, kamyonlardan kaçmak istemiyoruz artık. Çocuklarımızı rahat bir şekilde dışarı yollayamıyoruz” dediler.
Eylemde gazetecilere açıklamada bulunan köy sakini , Mehmet Yiğit, “2006-2008 yılından bu yana buradaki orman katliamını durdurabilmek için dar imkanlarımızla çok mücadele ettik. Şunu anladım ki milletimizle devletimizi karşı karşıya getirmeye çalışan bürokratları bugüne kadar yenemedik. Biz köylüler olarak gerektiğinde biz burada nöbet bekleyerek ormanlarımız katlettirmeyeceğiz. Bölgemizin heyelan bölgesi olmasını istemiyoruz.Gerek Başbakanımızdan gerekse bakanımızdan bu tür konularda çalışma yaparak taş ocaklarına tahsis edilmelerinin iptalini istiyoruz. Devletimizi ilgilendiren burada büyük altın madenleri cevherler yok. Bildiğimiz her yerde buluna bilinen taş var bu taşlar içinde ormanların katledilmesini istemiyoruz. Adil bir şekilde bu olayın tecelli etmesini istemekteyiz” diye konuştu
Köyde yaşayan  Durkadın Demirhan ise “Biz taş ocağını şundan dolayı istemiyoruz. Taş ocağını faaliyette olduğu yerin altında evlerimiz var bahçelerimiz var. Komşularımızın taş ocağı yüzünden evi yıkıldı. Su yataklarımız kayboldu. Burada güzelim ormanlarımız var. Ormanlarımızın katledilmesini istemiyoruz. Orman olmayınca biz nasıl yaşayacağız. Bizi devlet o zaman alsın başka bir yere götürsün. Biz yeşilimizi doğamızı istiyoruz” dediler.
Jandarmanın geniş güvenlik önlemi aldığı eylemin ardından köylüler, olaysız şekilde dağıldı.

ormannn

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz