ALAPLI HABERLERİ

KÜÇÜK KAYMAZ CAMİSİ TÖRENLE İBADETE AÇILDI

23 Şubat 2014
730 kez görüntülendi

KÜÇÜK KAYMAZ CAMİSİ TÖRENLE İBADETE AÇILDI

 

Alaplı ilçesinde yapımı beş yılda  tamamlanan Küçük Kaymaz Köy Camisi ibadete açıldı.

Törene Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç,  Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu,Alaplı Müftüsü Mehmet Bektaş, Mal Müdürü Adnan Çetin, Siyasi partilerin başkan ve yöneticileri  ve çok sayıda vatandaş katıldı

Köy muhtarı Şeref Türkoğlu  eski caminin 14 yıl önce yaşanan depremde hasar gördüğünü  ibadet yapılamaz raporu verilince cami yeri aradıkların. Köy halkından  rahmetli Hacı Abdurrahman Duran’ın cami arsasını bağışladığını söyledi. Caminin ayni yardımlar hariç 700 bin TL’ye  mal olduğunu kaydederek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Törende konuşan Alaplı Kaymakam Yıldıray Malğaç, köylülerin ve devletin desteğiyle Allah’ın evleri olan camileri ayağa kaldıracaklarını belirtti.

Vatandaşların gayretiyle okul inşaatına da başlandığını ifade eden Malğaç, şunları söyledi:

“Birlik ve beraberliği sağlamak çok önemli. Bu sağlandığı taktirde, devletin imkanlarıyla destek vermeye devam edeceğiz. Okul sorununu öğrenmemizin ardından çalışmalara başladık. Köydeki ablalarımızın, evde yaptıkları börek ve çörekleri satarak, okul inşaatına bir tuğla koymak istediklerini gördük. Bu ruhla hareket ettiğimiz zaman ilçemizde, Türkiye’de ve dünyada aşılmayacak hiçbir sorun kalmaz.”

Cami arsasını bağışlayan ve köyde yapılan okul inşaatına arsalarını bağışlayanlara plaket verildi.

Konuşmaların ardından Kaymakam Malğaç ve Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, caminin açılış kurdelesini kesti.


Warning: A size mismatch error occurred while trying to fetch the photos (the album reported 117 entries, but only 100 were returned).

From KÜÇÜK KAYMAZ KÖYÜ CAMİ AÇILIŞI, posted by Mustafa Kanca on 2/23/2014 (Showing 100 of 117 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz