ALAPLI HABERLERİ

KÜÇÜKKAYMAZ OKULU İÇİN KERMES

12 Ekim 2012
1.377 kez görüntülendi

KÜÇÜKKAYMAZ OKULU İÇİN KERMES

Alaplı Küçükkaymaz ve Çevre köyleri Eğitimi Destekleme Tesis Yaptırma Yaşatma ve Koruma Derneği  kermes düzenledi.

Recep Tufan’ın kurucu Başkanlığında 2,ay önce kurulan derneğin 12- 19 Ekim tarihleri arasında düzenlediği kermesin  Alaplı Merkez Camii karşısı Eski PTT binasında   açılışı  dua ile yapıldı .

Küçükkaymaz köyüne yeni yapılacak okul için düzenlenen kermese Alaplı Kaymakamı ve protokolü, siyasi partiler,sivil toplum örgütleri ,hayır sever işadamları ve çok sayıda  vatandaş katıldı.
Kermesin açılış konuşmasını dernek Başkanı Recep Tufan yaptı.Tufan kermesin amacının eğitime destek olduğunu bir hafta devam edeceğini söyledi.Açılış davetine katılan herkese teşekkür ediyorum dedi.
Merkez Camii imamı Birol Önder’in okuduğu Kuranı Kerimden sonra Alaplı Müftü vekili O.Fatih Eryiğit dua yaptı.
Kermesin açılışı Küçük Kaymaz  BSİÖ öğrencileri ile birlikte yapıldı.
Alaplı Kaymakamı  Yıldıray Malğaç, Alaplı’da her kesimin eğitimdeki kalitenin yükselmesi için destek vermesi gerektiğini, eğitimin yükselmemesinin ayıbı hepimzin ayıbı. Ben herkesi buradaki ablalarımız gibi eğitime destek vermesini istiyorum dedi
Kermeste tamamen köyde üretilen gıdalardan  yapılan  Yöresel yemekler sergileniyor , öncelikle yöremizin yemeklerini tanıtma bulunuyor.
 Kermes’e gelen tüm katılımcılara yöresel yemekler,yöremizde üretilen,köylünün kendi eliyle ürettiği,yaptığı organik gıda ürünleri satışa sunuluyor .Kermeste köy kadınları yaptığı yemekleri ,sergileyip okul yararına satıyor.


ALBUM ADI KÜÇÜKKAYMAZ İÖO YAP.YAŞ. DERNEĞİ KERMESİ, Fotograf Mustafa Kanca on 10/12/2012 (64 Resim)

Fotograf Mustafa KANCA


KÜÇÜKKAYMAZ OKULU İÇİN KERMES Haberine Ait Etiketler

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz