ALAPLI HABERLERİ

KUR’AN KURSLARI VOLEYBOL TURNUVASI

23 Temmuz 2012
663 kez görüntülendi

KUR’AN KURSLARI VOLEYBOL TURNUVASI

Alaplı’da yaz kuran kursu öğrencileri arasında düzenlenen voleybol turnuvası sona erdi.

Alaplı’da Diyanet İşleri Başkanlığı ile Spor Genel Müdürlüğü arasında yapılan protokolle “Yaz Kur’an Kurslarında Spor” Projesi kapsamında düzenlenmiş olan veleybol turnuvası sona erdi.

Turnuvaya 7  kız, 6 erkek Kur’an kursu takımı katıldı.

Kız Takımları Merkez Camii, Site Camii, Özer Yazıcı Camii,MollabeyAbacılar, Çatak ve Ulu Cami

Erkek Taımları Merkez Cami,Tepeköy,Tepekent,Toki,Karşıyaka ve Site Camii Kuran kursu

Alaplı Kapalı spor salonunda 10 gün süren turnuva sonucunda kızlarda 1. Mollabey yaz kuran kursu, 2. Merkez Camii Yaz Kuran Kursu, 3.Ulu cami yaz kuran kursu oldu. Erkeklerde ise, 1.Tepeköy Camii Yaz Kuran Kursu, 2.690 Evler Camii Yaz Kuran Kursu, 3 ise Merkez Camii Yaz Kuran Kursu oldu.

Alaplı İlçe Müftüsü Hüseyin Baş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yaz Kur’an kurslarına başlayan çocuklar dini eğitim alırken bunun yanında spor aktivitelerine katılıyor” dedi. Çocukların motivasyonu açısından sosyal faaliyetler çok büyük önem arz ettiğini ifade eden Baş, şunları söyledi; Diyanet İşleri Başkanlığı, yaz kurslarına katılan çocukların çeşitli eğlencelerle, güzel vakit geçirerek tatil havasında Kur’an öğrenmelerini sağlamak, sporu sevdirmek ve boş vakitlerini spor yaparak değerlendirmelerini sağlamak amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı ile bir protokol imzaladı. İlçe müftülüğü olarak voleybol turnuvası düzenledik. Turnuva öğrencilerimiz açısında eğlenceli ve çok faydalı geçtiğine inanıyorum” dedi.

Turnuvada dereceye giren takımlara kupa ve çeşitli hediyeler verilecek.

, ( )




Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz