ALAPLI HABERLERİ

KUR’AN ÖĞRENMEK İÇİN HERGÜN 30 KM YOL YAPIYOR

26 Mart 2013
555 kez görüntülendi

KUR’AN ÖĞRENMEK İÇİN HERGÜN 30 KM YOL YAPIYOR

Alaplı İlçesi Musabeyli köyünde yaşayan 75 yaşındaki Yaşar Demir,3 yıldır kuran-kerim öğrenmek için her gün mobiletiyle köyünden İlçe merkezine 28 km yol kat ediyor.

Demir, yaptığı açıklamada, 3 yıldır karda, yağmurda, çamurda mobiletimle birlikte köyümden İlçe merkezindeki kuran kursuna kuran öğrenmeye geldiğini söyledi.

2007 yılında hacca gittiğini orada kuran okuyamamanın acısını, burukluğunu yaşadığını belirten Demir, 2010 yılında bir arkadaşımızın mevlidine gitmiştim. Orada bir arkadaşımın vesilesiyle teşvikiyle içimdeki azimle haftanın 5 günü gidiş geliş 28 kilometre mobiletimle yol yaparak kuran öğrenmeye başladım”

Kışlarında mobiletle gidip gelmenin zorluğunu çektiğini ifade eden Demir, şöyle dedi;

“Musabeyli köyünde yaşıyorum.2007 yılından hacca gittiğimde orada kuran-ı kerim okuyamamanın acısı burukluğu içimde kalmıştı. İlk başlarda köyümden gelip gitmek özelikle kış aylarında, soğuk havalarda mobiletimle zor oluyordu ama içimdeki kuran öğrenme aşkı engel tanımıyordu. Merkezde çocuklarımda var. Ancak eşimin evde yalnız olmasından da sebep her gün mobiletimle köyüme gidip geliyordum.

Mobilet kullanırken çok dikkatli olurum. Özelikle gece saatlerini kaldığım sırada yolda araçlar uzun farlarını yakıyorlar. Bende araçların geçmesi için yolun kenarında bekleyerek geçmelerini bekliyorum. Bazı zamanlar mobiletimin farları arıza yapması sebebiyle ışıksız evime geldim. 1973 yılından bu yana mobilet kullanıyorum. 2007 yılında camilere mescitlere uzak yerlere giderim diye mobiletimi almıştım.

3yılda hocamızın gayretleri kendi azmimle kuran okumasını öğreniyoruz. Özen gösteriyorum.  Gece yatarken bile aklımızdan çıkmasın diye okuyorum. Mobiletimle yolda giderken bile kuran okumaya çalışıyorum.2010 yılından bu yana kuran kursuna mobiletimle geliyorum. Gelmeye de devam edeceğim. Kuranı genç ve ihtiyar zamanı olanların öğrenmesini isterim.

ALBUM ADI YAŞAR DEMİR HERGÜN 30 KM YOL GİDİYOR, Fotograf Mustafa Kanca on 3/26/2013 (53 Resim)

Fotograf Mustafa KANCA


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz