ALAPLI HABERLERİ

KURANI KERİM MEAL BİLGİ YARIŞMASI DÜZENLENECEK

4 Kasım 2013
765 kez görüntülendi

KURANI KERİM MEAL BİLGİ YARIŞMASI  DÜZENLENECEK

Alaplı’da Ödüllü Kur’anı Kerim Meal Bilgi Yarışması düzenlenecek.

Türkiye Geneli Organizasyonunu KAB Platformu (Kur’anın Anlamıyla Buluşmak) ve Zinde Gençlik Spor İzcilik Kulübünün yaptığı Alaplı İlçe organizasyonunu ise AGSİDER Alaplı Gençlik Spor ve İzcilik Derneğinin üstlendiği Ufka Yolculuk Kültür Yarışmalarının 2.si olan Ödüllü Kur’anı Kerim Meal Bilgi Yarışması çalışmaları başladı

AGSİDER yönetim kurulu Başkanı Rahim Kara ve yönetim kurlu üyesi Şerafettin Karacan Alaplı müftüsü Mehmet Bektaş’ı  ziyaret ederek yarışma hakkında bilgi verdiler

AGSİDER yönetim Kurulu Başkanı Endüstri Y mühendisi Rahim Kara konu hakkında şunları  söyledi

 

Alaplı Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü genç ve çocuklarımızın; bilgi ve beceri yönünden günümüz ihtiyaçlarına göre donatılmış; milli, ahlaki ve evrensel değerlere bağlı, çevreye duyarlı, üstün vasıflı,  kültürlü ve görgülü bireyler olarak yetişmesine katkıda bulunma amacıyla, İzcilik ve spor anlayış ve ahlakını geliştirici bedensel ve zihinsel çalışmalar yapma misyonuyla 2011 yılında faaliyetlerine başlamıştır.

 

Derneğimiz, 18 Mayıs 2013 Cumartesi günü, 77 şehir, 255  ilçe, 352 okul ve 6734 gözetmen nezaretinde 87.014 yarışmacının katılımıyla gerçekleştirilen Ufka Yolculuk Kültür Yarışmalarına toplam 564 kişiyle iştirak etmiştir. Zonguldak genelinde yapılan değerlendirmede 18 yaş üstü kategoride il ikincisi, 18 yaş altı kategoride ise, il dördüncüsü ve onuncusu çıkartarak bu alanda hiç de küçümsenemeyecek bir başarı elde etmiştir.

 

Ufka Yolculuk Kültür Yarışmalarının ikincisi olan Kur’an-ı Kerim Meali Bilgi Yarışmasının Hayat Rehberimizi, Kitabımızı anlamak için bir vesile olacağı kanaatindeyiz. İlgili yarışma 9 Mart 2014 tarihinde çoktan seçmeli (test usulü) ve/veya online olarak yurt içi ve yurt dışındaki tüm sınav merkezlerinde gerçekleştirilecektir.

Yarışmamızın hedef kitlesi; Kur’an’ın evrenselliği ve mesajlarının şumullüğü (herkesi ilgilendirmesi) sebebiyle TÜM İNSANLIKTIR.

 

Yarışma yerel yayın organları ve sosyal medya yanında, çeşitli tanıtım kanalları; el broşür ve ilanları, afişler, posterler, www.agsider.com internet sitesi ve diğer reklam araçları ile de tanıtılarak yüksek oranda katılım sağlanması hedeflenmiştir.

 

Türkiye çapında 250.000 (ikiyüzellibin) katılım beklenen söz konusu yarışmaya Alaplı AGSİDER olarak 1.000 kişilik bir yarışmacı ile katılmayı hedeflemekteyiz. Sponsorlarımız, katıldıkları sponsorluk türüne uygun olarak yukarıda detayı belirtilen reklam çalışmalarının her safhasında yer alacaklardır.

 

Yarışmamıza yapacağınız her türlü maddi ve manevi destek bizleri derinden etkileyip, mutlu ve bahtiyar edecektir.

 

Yarışmaya Başvurmak  İçin : http://meal1435.ufkayolculuk.com/kayit-ol/

Başvuru tarihleri: 01 Ekim 2013 – 31 Aralık 2013

Sınav Tarihi: 9 Mart 2014 Pazar

Ayrıntılı Bilgi ve Yarışma Şartnamesi İçin: www.ufkayolculuk.com

 

 

           Kategoriler ve Konuları


            A Kategorisi:1 Ocak 2014 tarihi esas alınarak,14 yaşından küçük olanlar, (01.01.2000 tarihinden sonra doğanlar)

 

Konuları: Fatiha, Lokman, Kasas, Saff, Tâhâ, Vâkıâ, Zuhruf, Hadid, Âraf, En’âm, Duhâ, İnşirâh, Tîn, Alak, Kadr, Beyyine, Zilzâl, Âdiyât, Kâri’a, Tekâsür, Asr, Hümeze, Fil, Kureyş, Mâ’ûn, Kevser, Kâfirûn, Nasr, Tebbet, İhlâs, Felâk, Nâs (32 Sûre, 102 Sayfa)

 

 B Kategorisi: 1 Ocak 2014 tarihi esas alınarak,14 yaşından büyük, 19 yaşından küçük olanlar (1 ocak 1995 – 31 Aralık 1999 arası doğanlar)

 

Konuları: Âraf, En’âm, Nahl, Âl-i İmrân, Yusuf, Mü’minûn, Yâsîn, Hucurât, İbrahim, Haşr, Hûd, Zümer, Duhâ, İnşirâh, Tîn, Alak, Kadr, Beyyine, Zilzâl, Âdiyât, Kâri’a, Tekâsür, Asr, Hümeze, Fil, Kureyş, Mâ’ûn, Kevser, Kâfirûn, Nasr, Tebbet, İhlâs, Felâk, Nâs (34 Sûre, 167 Sayfa)


            C Kategorisi: 1 Ocak 2014 tarihi esas alınarak,19 yaşından büyük olanlar, (31.12.1995 tarihi ve bu tarihten önce doğanlar)

 

Konuları:  Âl-i İmrân, İsrâ, Kehf, Nûr, Kasas, Tâhâ, Âraf, En’âm, Nahl, Neml, Ankebût, Fussilet, Şûrâ, Ahzâb, Yunus, Fetih, Furkan, Mülk, Kalem, Muhammed, Ra’d, Mü’min, Duhâ, İnşirâh, Tîn, Alak, Kadr, Beyyine, Zilzâl, Âdiyât, Kâri’a, Tekâsür, Asr, Hümeze, Fil, Kureyş, Mâ’ûn, Kevser, Kâfirûn, Nasr, Tebbet, İhlâs, Felâk, Nâs (44 Sûre, 257 Sayfa)

 

Kategorisi:Din görevlileri (imamlar, müezzinler, kur-an kursu hocaları,vaizler…)bu kategoride yarışacaklardır.Bu kategoriye İlahiyat mezunları, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri (2 yıllık İlahiyat önlisans öğrencileri, 2 yıllık İlahiyat önlisans mezunları, 4 yıllık İlahiyat öğrencileri ve 4 yıllık Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğrencileri bu kategoriye dahil değildir. Bu sınıftakiler yaşlarına göre uygun kategorilerde yer alacaklardır) NOT:Bu meslek dallarında çalışan ve emekliler için geçerlidir

 

Konuları: C kategorisi ile aynı konular

 

E Kategorisi: Yarışmaya on-line (internet üzerinden) katılacak olanlar. Bu kategoride yaş sınırı gözetilmemektedir. Görme engelliler de bu kategoride yarışacaklardır.

 

Konuları: C kategorisi ile aynı konular

 

 

 

Yorumlar

  1. melehat gök dedi ki:

    Bilmedikleri için, ona düşman olurlar;
    Kur’an’ı bir bilseler, nasıl pişman olurlar….
    bu yarışmanında insanın kendisini bilmesine vesile olacağını umuyorum.

Yorum Yaz