ALAPLI HABERLERİ

KUTLU DOĞUMDA SALONA SIĞMADILAR

15 Nisan 2014
686 kez görüntülendi

KUTLU DOĞUMDA SALONA SIĞMADILAR

Alaplı ilçesinde Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Programı izlemeye gelen vatandaşlar salona sığmadı.

Programı izlemeye gelen vatandaşlar salona sığmadı.
Alaplı İlçe Müftülüğü tarafından Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen ” Hz. Peygamer, Din ve Samimiyet ” konulu konferansa Alaplı Kaymakamı Yıdıray Malğaç, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Üsteğmen Emre Balci, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, İlçe Müftüsü Mehmet Bektaş, Kdz. Ereğli müftüsü Recai Albayrak, sivil toplum örgütlerini temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Belediye Kültür Salonu’ndaki etkinlikte konuşan İlçe Müftüsü Mehmet Bektaş, Kutlu Doğum Haftası’nın bir yenisini daha idrak etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Din görevlileri tarafından ilahilerin okunduğu etkinlikte, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla düzenlenen ” 40 Hadis Ezberleme ve En Güzel Kuran Okuma Yarışması”nda dereceye girenlere Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin ve Garnizon Komutanı Üsteğmen Emre Balci tarafından hediyeler takdim edildi.
Konferansa konuşmacı olarak DİB Destek Hizmetleri Daire Başkanı Murat Alkan Hz. Peygamber Din ve Samimiyet konulu bir konuşma yaptı
Alkan ;dinde samimiyetin önemine vurgu yaptı.
“Din ve samimiyet bir birinden ayrılması mümkün olmayan iki husustur” diyen Alkan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Din ancak samimiyetle olacak bir şeydir. Samimiyet dinin özüdür, samimiyet yoksa din diye bir şeyden bahsetmek aslında imkan ihtimal dairesi içinde bahsetmek mümkün değildir. Eğer bir kimse dini gönülden benimsemiyorsa, kabul etmiyorsa o iman, iman değildir. Nereye bakarsanız bakın Kuran’ın ayetlerine bakın, Efendimiz (s.a.v.)’in hadislerine bakın din dediğiniz zaman akla hemen samimiyetin kastedildiği ortaya çıkar. Samimiyet olmadan din olmaz, samimiyet olmadan ibadet olmaz, samimiyet olmadan kulluk olmaz. Yani samimiyet olmadan kul olma istimali yoktur.”
Konferans öncesinde, katılımcılara gül hediye edildi.

From KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİKLERİ, posted by Mustafa Kanca on 4/15/2014 (87 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz