ALAPLI HABERLERİ

KÜTÜPHANEDE ÜCRETSİZ EĞİTİM VERİLİYOR

1 Nisan 2015
638 kez görüntülendi

KÜTÜPHANEDE ÜCRETSİZ EĞİTİM VERİLİYOR

Alaplı İlçesinde, halkın internetten daha fazla faydalanmasını sağlamak amacıyla uygulanan Kütüphan-e Türkiye Projesi’ne vatandaşların ilgi gösterdiği bildirildi.

Alaplı İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Mübarre Soydaş yaptığı açıklamada, halk kütüphanelerinin, vatandaşların gereksinim duydukları bilişim teknolojileri imkanlarını engelsiz bir biçimde hizmete sunan ve en üst düzeyde yararlanabilecekleri bir çekim merkezi haline dönüştürülmesini hedeflediğini söyledi.

Ekonomik gücü olmayan, yaşı ne olursa olsun bilgisayar ve İnternet öğretmek isteyen kişilere ücretsiz olarak hizmet vereceklerini ifade eden Soydaş, “İnternet hizmetleri pahalı olduğundan gelişmiş ülkelerle, gelişmekte olan ülkeler arasında bilgiye erişim açısından önemli bir ayrım ortaya çıkmıştır. Özelikle dezavantajlı guruplar diyebileceğimiz yaşlı, düşük gelirli, sakat, kırsal kesimde yaşayan kişilerin internetten faydalanmaları zorlaşmıştır. Vatandaşların bilgi edinmeleri için en önemli kurum halk kütüphaneleridir. Kütüphanemizde uygulanmaya başlanan proje kapsamında ücretsiz bilgisayar ve internet eğitiminin yanı sıra, e-posta hesabı açabilme, e-devlet şifresi alma, öz geçmiş hazırlama konularında eğitim verilmektedir. Ayrıca Sosyal Güvenlik Kurumu hizmetlerini nasıl kullanılacağı öğretilmektedir.Uzakta bulunan yakınlarıyla internet üzerinden görüntülü olarak görüşebilmek ve daha bilgili olmak, yeni bir iş hazırlamak, boş zamanı iyi ve yararlı olarak geçirebilmek için Halk Kütüphanemize halkımızı bekliyoruz” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz