ALAPLI HABERLERİ

KUZEY BAKIM MERKEZİ’NDEN ZİYARET

4 Aralık 2012
536 kez görüntülendi

KUZEY BAKIM MERKEZİ’NDEN ZİYARET

Alaplı Özel Kuzey Bakım Merkezi yöneticileri, görevlileri ve Bakım Merkezi’nde kalan bir grup engelli, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle, Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu’nu ziyaret ettiler.

Özel Kuzey Bakım Merkezi Müdürü Serdar Demirkol, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün engellilerin toplumsal yaşama  uyum gösterebilmesi için ihtiyaç duydukları gereksinimlerine dikkat çekilebilmesi açısından anlamlı bir gün olduğunu belirterek, bu nedenle hem kurum ve kuruluşların, hem de bireylerin sorumluluklarının bulunduğuna dikkat çekti. Alaplı Belediyesi’nin engellilerin yaşam şartlarının kolaylaştırılmasına yönelik yakın ilgi ve çalışmalarından memnun olduklarını belirten Demirkol, Belediye Başkanı Çimenoğlu’na teşekkür etti.

Belediye Başkanı Çimenoğlu, herkesin potansiyel bir engelli adayı olduğuna dikkat çekerek, her bireyin, kurum ve kuruluşun da bu gerçeği aklından çıkarmayarak, üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini vurguladı. Engellilerin yaşam şartlarının kolaylaştırılması için Belediye olarak bir takım çalışmalar yaptıklarını, dile getirilen her soruna da hassasiyet gösterdiklerini ve çözmeye çalıştıklarını belirten Belediye Başkanı Çimenoğlu, “Toplumun her kesiminin haklı olarak belediyelerden beklentileri var. Engelli vatandaşlarımızın yaşam şartlarının kolaylaştırılması, göreve başladığımız ilk günden bu yana bizim önceliklerimiz arasında yer aldı. Yeni yaptığımız her projede, engellilerin hizmetten mahrum bırakılmaması ön planda tutuldu. Bunun yanında, mevcut hizmet alanlarında da engellileri yönelik çalışmalarımız oldu. Bu çalışmalarımıza bundan sonra da devam edeceğiz. Her kurum ve kuruluşun olduğu gibi, her bireyin de engelliler için yapabileceği bir şeyler mutlaka vardır. Herkes, potansiyel bir engelli adayıdır ve herkes bunun bilincinde olduğu takdirde, engellilere karşı her zaman kendisini sorumluluk sahibi olarak hissedecektir. Önemli olan,  bu bilincin toplumun tamamına yaygınlaşmasıdır. Bu vesileyle, toplumsal yaşamın her alanında var olan, yakın ilgi ve uygun şartlar kendilerine sunulduğunda hiçbir engel tanımayan engellilerimizi bir kez daha yürekten kutluyor, başarılar diliyorum. “ dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz