ALAPLI HABERLERİ

LİMAN BAŞKANLIĞI HİZMET BİNASI BİTMEK ÜZERE

23 Mart 2013
520 kez görüntülendi

Resim bulunamadı

 

AK Parti hükümetinin Ereğli’ye kazandırdığı kamu yatırımlarından biri olan Liman Başkanlığı hizmet binasında incelemelerde bulunan AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, ‘Türkiye genelinde 71 liman başkanlığı içinde ilk 9 arasında olan Ereğli’mize yakışan bir hizmet binasını kazandırmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

 

AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır ve yönetim kurulu üyeleri, Liman Başkanlığına bir ziyarette bulunarak, yeni yapılan hizmet binası inaatında da incelemelerde bulundu.

Liman Başkanı Ahmet Turgay Okur’u makamında ziyaret eden Ak Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, Ereğli ekonomisi adına Liman başkanlığının önemli bir kurum olduğunu belirterek; “Bizim için liman işletmeleri bölümü önemli bir makam. Ereğli’de ticaretin, ekonominin, ithalat ve ihracat dengesi ve ticaret dünyası için önem arz ediyor. Bununla ilgili bu kurumun başında sizin gibi değerli bir müdürün olması da bizler için memnuniyet verici. Bize sanayi odasından, Ereğli iş dünyasından gelen talepleri bir masa etrafında, şehre ve ülke menfaatleri doğrultusunda kanunlar çerçevesinde hep birlikte değerlendirip, yürüteceğiz” dedi.

Ereğli Liman başkanlığının tarihi ve durumuyla ilgili AK Parti heyetine bilgiler aktaran Liman Başkanı Ahmet turgay Okur, Türkiye genelinde ilk 9 arasında bulunduklarını kaydederek; “Ereğli güçlü bir ekonomi. Deniz yoluyla yapılan ithalat ve ihracatın yüzde 10’u, buradan gerçekleştiriliyor. Türkiye genelindeki 71 liman başkanlığı arasında dokuzuncu sıradayız. Yaklaşık 10 milyon ton bunu tek limanla yapıyoruz. Diğer ilk ondaki liman başkanlıklarında kimileri 7-8 limanla yaparken ilk on içerisinde tek liman ve 2 iskeleyle bunu gerçekleştiren bir liman başkanlığıyız. Bu büyük bir başarıdır, artacak tabi, uğraşıyoruz bu konuda. Birçok altyapı çalışmalarımız projelerimiz var, bunları zamanla kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

 

TÜRKİYE’DE 2. DENİZCİ EVİ EREĞLİ’DE OLACAK

Ak Parti heyeti daha sonra yapımı son aşamaya gelen Liman Başkanlığı hizmet binasında incelemelerde bulundu. Liman Başkanı Okur, yaklaşık 800 bin TL + KDV’ye malolan hizmet binasının Mayıs ayı sonu gibi tamamlanarak hizmet vermeye başlayacaklarını anlatarak; “Binamız Mayıs sonu gibi tamamlanıp biz buraya taşınacağız. 1 Temmuz Kabotaj Bayramında da sayın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Binali Yıldırım’ın katılımı ile de açılışını gerçekleştireceğiz. Engelli vatandaşlarımıza uygun, modern şekilde inşa edilen hizmet binamızda ayrıca İzmir’den sonra bizde olacak olan Denizci evi yapılıyor. Gemiden inmiş gidecek yeri olmayan denizcilerin çayını içip ısınabilecekleri bir denizci evi olacak. Ayrıca çok önemsediğimiz bir diğer şey ise, ‘gemi adamlığı’ sınavı. Bu sınav için başka merkezlere gitmek zorunda kalanlar artık bu dertten kurtulacak ve ‘Gemi adamlığı sınav merkezimiz’ olacak” dedi.

Çakır, inşaatta incelemelerde bulunmasının ardından, “AK Parti hükümetimizin Ereğli’mize kazandırdığı kamu yatırımlarından biri olan Liman Başkanlığı hizmet binası, Türkiye’de alanında ilk 9 içerisinde olan Ereğli’mize çok yakışacak” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz