ALAPLI HABERLERİ

LİSELER ARASI SİYERİ NEBİ YARIŞMASI DÜZENLENİYOR

20 Mart 2014
1.486 kez görüntülendi

LİSELER ARASI SİYERİ NEBİ YARIŞMASI DÜZENLENİYOR

Anadolu Gençlik Derneği Liseler arası Siyer-i Nebi yarışması’ düzenliyor.

Yarışma ile ilgili Anadolu Gençlik Derneği Alaplı Şube temsilcisi Fikri Özdemir bir açıklama yaptı. Açıklamada şöyle dedi

Anadolu gençlik derneği,evrene ,çevreye,insanlara ve kendine karşı sorumluluklarının farkında, tarihine,çağına ve yarınlara duyarlı, kardeşliğin, merhametin,sevginin ve iyiliğin yaygınlaşmasında emek sahibi,adaletin tesisinde kararlı,bilgili,çalışkan ve inançlı bir nesil yetiştirmenin gayretinde olan müstesna bir kuruluştur.

Bizler Anadolu gençlik olarak bir milletin asıl gücünün tankı,topu,tüfeği değil o milletin imanlı ve inançlı evlatları olduğu bilincinde kalkınmanın sadece maddi olmayacağını ve her şeyden önce ahlaki ve manevi kalkınmanın olması gerektiğine inanan bir sivil toplum kuruluşuyuz.

Manevi kalkınmanın en önemli unsuru olan İslam ahlakıyla gençlerimizin ahlaklanması için bizlere ve alemlere rahmet olarak gönderilmiş olan ve inananlar için en güzel örnek olansevgili peygamberimizin hayatını okumak,öğrenmek, ve onun ahlakıyla ahlaklanmış bir nesil yetiştirmek amacıyla tüm yurdumuzda Anadolu Gençlik Derneğimiz tarafından Milli Eğitim Bakanlığımızla birlikte tüm liselerde ‘Liseler arası Siyer-i Nebi yarışması’ düzenlenecektir.

Sınav iki aşamalı olup il düzeyinde birinci olanlar AGD genel merkezimizin yapacağı ikinci sınava girmeye hak kazanacaklardır. Siyer-i Nebi yarışmasına katılma yaş sınırı örgün ve açıktan okuyan lise öğrencilerimiz için 19 olup yarışmaya erkek bayan tüm öğrencilerimiz katılabileceklerdir.

Anadolu Gençlik Derneğimizin düzenlemiş olduğu liseler arası Siyer-i Nebi yarışmasına başvuru tarihleri (10 MART-2 NİSAN) tarihleri arasında (www.efendimizinizinde.com))internet adresinden ve Alaplımızda ki tüm liselerimizde bulunan başvuru formunu doldurarak tüm öğrencilerimiz katılabileceklerdir.

Sınav soruları Diyanet İşleri Başkanlığımızın yayını olan ‘Peygamberimizin Hayatı’ adlı İrfan YÜCEL bey in yazarlığını yaptığı kitabın içeriğinden çıkacaktır.Bu kitap sınava başvuran öğrencilerimize ücretsiz olarak derneğimiz tarafından Rampalı çarşıda 4.kattaki büromuzdan dağıtılacaktır.

Siyer-i Nebi yarışması sınavı 12.04.2014 Cumartesi günü saat 10:00 da eş zamanlı olarak tüm yurtta yapılıp sınav sonuçları 20.04.2014 tarihinde açıklanacaktır.

İlimizde ilk üçe giren öğrenciler; derneğimiz tarafından 1.laptop 2.akıllı telefon 3.minibook bilgisayarla ödüllendirileceklerdir.

Bu vesile ile ilçemizde ki tüm liseli öğrencilerimizin bu sınava katılmalarını temenni eder, ücretsiz olarak dağıtacağımız peygamber efendimizin hayatı adlı kitabını okuyarak onu örnek almalarını,inançlı,ahlaklı ve bilgili bir gençlik olmalarını rabbimden niyaz eder,tüm yavrularımıza hayatlarında başarılar dilerim.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz