ALAPLI HABERLERİ

MAĞDUR MADENCİLERLE BİRLİKTE ENERJİ BAKANLIĞINA GİTTİLER

11 Haziran 2016
677 kez görüntülendi

MAĞDUR MADENCİLERLE BİRLİKTE ENERJİ BAKANLIĞINA GİTTİLER

AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Faruk ÇATUROĞLU ve Özcan ULUPINAR, Kilimli ve Gelik’te DEKA ve BALÇINLAR Maden şirketlerinin mağduru madencilerle birlikte Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Ali Rıza ALABOYUN’a gittiler.

Çaturoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeler yer verdi. “Kilimli ve Gelik’te faaliyet gösteren DEKA ve BALÇINLAR madencilikte çalışan ve mağdur olan toplam 245 madenci adına Türkiye Büyük Millet Meclisinde bizleri ziyaret ettiler. Milletvekilimiz Ulupınar ve heyetle birlikte, mağdur madencilerimizin alacaklarının ödenmesi ve tekrar işe başlatılmaları konularını görüşmek üzere Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcımız Ali Rıza ALABOYUN’dan randevu aldık ve dün Bakanlıkta Alaboyun ile bir toplantı gerçekleştirdik.

Bakanlıkta yaptığımız toplantıda, bir süredir alacaklarını alamayan ve bunun için eylem yapan madencilerimiz maden ocaklarının yeniden açılmasını, alacakları saklı kalmak kaydıyla yeniden işe başlamak istediklerini dile getirdiler ve konuda çalışma yapılması ve mağduriyetlerin giderilmesi hususunu belirttiler.

Hem ben hem de Milletvekilimiz Ulupınar, Bakanlık nezdinde madencilerimizin sorunlarının çözümü noktasında elimizden gelen gayreti göstereceğimizi ve mağduriyetlerinin giderilmesi yönünde gerekli çalışmaları takip edeceğimizi belirttik.

Bakan Yardımcımız Alaboyun ise notlarını aldığını ve Zonguldak Valiliği, Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğü ve Kayyım heyeti ile görüşerek kapsamlı bir rapor hazırlayıp Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’a sunacağını ve madencilerimizin mağduriyetlerinin giderilmesi noktasında gayret göstereceklerini ifade ettiler.

Bizleri ve madencilerimizi kabul edip sorunlarını dinleyen ve sorunlarına çözüm arayışı ve gayreti içinde olan Bakan Yardımcımız Sayın Alaboyun’a madencilerimiz adına teşekkür ediyoruz.

madenci

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz