ALAPLI HABERLERİ

MAHALLELİNİN HAFRİYAT VE MOLOZ TEPKİSİ

4 Mayıs 2016
1.032 kez görüntülendi

MAHALLELİNİN HAFRİYAT VE MOLOZ TEPKİSİ

Alaplı Belediyesi tarafından 1050 Evler Mahallesi K-2 ve K-3 blokları arasına bırakılan hafriyat ve moloz taşları mahallelinin tepkisini çekiyor.

K-2 ve K-3 blok sakinlerinden Sevgi Çolakoğlu, Belediye yaptığı çalışmaların ardından bıraktığı moloz yığınları çocukların oyun oynadığı alanlarda tehlike oluşturduğunu söyledi.

Belediyenin çalışmalarını taktirle karşıladıklarını ancak yapılan hizmetin arkasında kötü görüntü oluşturacak şeylerin bırakılmazı hizmetin önün kestiğini ifade eden Çolakoğlu, şunları söyledi:

“Belediyemiz bölgemizde çok güzel ve başarılı çalışmalara imza attı. Daha önce pislik yuvası olan Trafo bölgesini temizledi, oraya yeni bir yol yaptı ve parke taşı ile döşedi. Yine K-2 ile K-3 Blok arasına yaya ulaşımını sağlayan birde merdiven yaptı. Başta Belediye Başkanımız Nuri tekin ve çalışanlarına çok teşekkür ediyoruz. Ama yapılan her güzel işten sonra geride çok çirkin hafriyat ve moloz yığınları bırakılıyor. Çocuklarımızın oyun oynama alanının içinde bir kamyon dolusu beton, taş ve diğer malzemelerden oluşan bir moloz yığını bırakıldı. Yine yeni yapılan merdivenin çevre düzenlemesi için getirilen toprak yığınları olduğu gibi duruyor. Bir yağmur yağdığında bırakılan toprak yığını çamur olarak binalarımızın önüne akıyor. Havalar sıcakken de bu defa toz oluyor. Balkonlarımıza çamaşır asamıyoruz. Çok güzel hizmetler yapılıyor fakat sonrasında gerisinde pislik ve moloz yığınları kalıyor. Böyle olunca da yapılan güzelliklerin hiçbir anlamı kalmıyor.”

Çocuk Parkı Tehlike saçılıyor

Ayfer Çakır Tosun ise, mahalledeki çocuk parkındaki tehlikeye davetiye çıkardığını belirterek, “Çocuklarımın oynaması için yapılan çocuk parkı tehlikeye davetiye çıkartıyor. Parkın araç yoluna olan mesafe nerdeyse sıfır derece. Parkta salıncakta sallanıp oynayan çocuklar bazen yoldan geçen araçlara tekme sallıyorlar. Çocuk parkı ile araç yolu bir birine o kadar yakın ki düşünün salıncakta sallanan bir çocuğun tekmesi bir aracın kapısına yada çamurluğuna isabet edebiliyor. Araçların kaportaları hasar görmesi bir yana, çocukların ayakları ve ellerinin yaralanması veya kopma tehlikesi ile karşı karşıya kalıyorlar. İş işten geçtikten sonra alınacak tedbirlerin kimseye bir fayda sağlamayacağı aşikardır. Belediyemizin derhal bu çocuk parkını koruma altına alması lazım. Öncelikle Alaplı Belediye Başkanımız Nuri Tekin’den mahalle içindeki moloz yığını ve toprak hafriyatının kaldırılmasını talep ediyoruz. Sonrada çocuk parkının çevresini koruma altına almasını istirham ediyoruz. Başkanımız Alaplı’mız için çok başarılı çalışmalara imza atarken buraları da göz önüne almasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

molozz

park

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz