ALAPLI HABERLERİ

MELİHA KARNESİNİ EVİNDE ALDI

10 Haziran 2017
717 kez görüntülendi

MELİHA KARNESİNİ EVİNDE ALDI

Alaplı ilçesinde fiziksel engeli nedeniyle okula gidemeyen Meliha Uludağ (14), karnesini evinde aldı.

Milli Eğitim Bakanlığının evde eğitim hizmeti programından faydalanan Merkez Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Uludağ’ı, Alaplı Kaymakamı Saim Eskioğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik ile Ortaokul Müdürü Ayhan Tekin evinde ziyaret etti.

Karnesini Kaymakam Eskioğl’dan alan Uludağ, evde eğitim hizmetinden ötürü Milli Eğitim Bakanlığı’na teşekkür etti.

Uludağ, 8 yıldır okula gidememesi nedeniyle evde eğitim aldığını vurgulayarak, “Yaşıtlarımla okula gidememenin burukluğunu yaşıyordum. Okuyarak ülkeme faydalı insan olmak istiyordum. Evde eğitim sayesinde okuma imkanı buldum. Eğitimime devam edeceğim. İleride öğretmen olmak istiyorum. Öğretmenlerimden çok memnunum” dedi.

Kaymakam Eskioğlu  ise engellilerin hayata daha fazla tutunmasının, ülkenin geleceği acısından umut verici olduğunu belirtti. Eskioğlu, şunları kaydetti:

“Evde eğitimin en güzel yanı özellikle engelli olan bu tür çocuklarımızın erişebilirliğini, hayata tutunmasını bir noktada onlarla birlikte ailelerin de bu konuda bir ümidinin ve umudunun olduğunu görme şansımız oluyor.  Çoğu ülkelerden bu konuda Türkiye olarak iyiyiz. Batı ülkelerinin çoğunda bu tür hizmet yok.

meliha

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz