ALAPLI HABERLERİ

Mendirek için DSİ’den görüş alınacak

9 Aralık 2013
553 kez görüntülendi

Mendirek için DSİ’den görüş alınacak

Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu’nun, Alaplı Çayı ağzına mendirek yapılması için sürdürdüğü ısrarlı girişimler semeresini vermeye başladı.

Alaplı Belediyesi’nin, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na gönderdiği, Alaplı Çayı ağzına mutlaka mendirek yapılması gerektiğine ilişkin yazıya Bakanlık Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü’nden yanıt geldi. Alaplı Belediyesi’nden 4 Ekim 2013 tarihinde Bakanlığa gönderilen yazıda; “4 Ekim 2013 tarihinde, Alaplı Çayı’nın denize çıkış ağzının kapalı olmasından dolayı, 2-3-4 Ekim 2013 tarihindeki yağışların derede aşırı yükselmeye sebep olduğu ve İlçe merkezinin sel baskını tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı, bu nedenle Alaplı Çayı deniz çıkmışı yapılarının yapılması konusundaki çalışmaların hızlandırılarak sorunun bir an önce çözüme kavuşturulması” talep edilmişti. Bakanlıktan gönderilen cevabi yazıda, “Alaplı ilçesinde bulunan,  Alaplı Çayı’nın denize döküldüğü noktada yapılacak çalışmalarla ilgili olarak DSİ Bölge Müdürlüğü, XIII. Bölge Müdürlüğümüz (Bolu) ve Genel Müdürlüğümüz teknik elemanlarınca Ocak 2013 tarihinde yerinde incelemeler yapılarak rapor hazırlanmıştır. Bahse konu raporda, Alaplı Çayı ağzında önerilen mahmuzlar ile ilgili olarak akarsu hidroliği açısından DSİ’nin görüşünün alınması gerektiği belirtildiğinden Kuruluşumuzca yapılan çalışmaların akarsu hidroliği açısından değerlendirilmesi ve DSİ tarafından gerçekleştirilen ve dağınık halde bulunan mahmuzlarla ilgili olarak ‘Son Durum Haritası’ XIII. Bölge Müdürlüğümüzün (Bolu) yazısıyla, DSİ 23.  Bölge Müdürlüğünden talep edilmiştir” denildi.

Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Alaplı Belediyesi olarak, Alaplı Çayı’nın temiz kalması ve Çay ağzının kapanmaması için mutlaka mendirek yapılması gerektiğini, ilgili kurumlardan da ısrarla bu yönde talepte bulunduklarını hatırlatarak, “Bakanlıktan gönderilen yazıda da ifade edildiği gibi, bu yılın Ocak ayında, benim de katılımımla Ulaştırma, denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve DSİ’den teknik elemanları, Alaplı Çayı ve İncivez Deresi ağzında incelemelerde bulunmuştu. Bu inceleme neticesinde bir rapor hazırlanmış ve DSİ’den ‘Son Durum Haritası” istenmiş. Tüm bu çalışmaların neticesinde Alaplı dere ağzının kapanmaması için denize çıkış ağzı olarak da adlandırılan mendireğin yapılmasını bekliyoruz. “ dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz