ALAPLI HABERLERİ

MERAL AKŞENER, ALAPLI’DA

24 Mart 2014
594 kez görüntülendi

MERAL AKŞENER, ALAPLI’DA

CEM SÜRMENELİ –  TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, “Sayın Başbakan’ın bu dili ve tavrı kabul görürse 31 Mart’tan sonra insanlarda birtakım umutsuzluk başlar” dedi.

Alaplı ilçesinde partisinin seçim bürosu açılışında gazeticilere açıklama yapan Akşener, yerel seçimlerin belediye başkan adaylarının projelerinin konuşulduğu bir seçim olmaktan çıktığını söyledi.

Buna Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın neden olduğunu ifade eden Akşener, “17 Aralık’taki yolsuzluk soruşturmasından sonra Türkiye’yi dilim, dilim diliyle bölüyor. Adalet ve Kalkınma Partisinin diğer aktörlerini göremiyorsunuz her şey Sayın Başbakanın üzerinde dönüyor. Ben İstanbul milletvekiliyim İstanbul’da Sayın Topbaş’ın ismi yok. İstanbul Belediye Başkan adayı sanki Sayın Başbakan, dolayısıyla Başbakan’ın bu ayrıştırıcı, insanları birbirinin karşısına diken bu dili ve tavrı değiştirmesi için ikaz etmek gerekiyor” diye konuştu.

Akşener, gittiği yerlerde seçmenin 30 Mart’ta böyle bir ikaz yapacağını gördüğünü anlatarak, “Bu ikaz yapılabilirse oyları aşağı düşerse iktidar değişmeyecek ama bu Sayın Başbakan’ın şahsına da yapılacak bir iyiliktir. Onun diliyle söylüyorum. ‘Ey milletim, ikazınızı aldım, uyarınızı aldım. Hepinizin Başbakanı olma yolunda yürüyeceğim’ diyebilir. Bu, Türkiye’yi yumuşatır. Hem Cumhurbaşkanlığı seçimleri var önümüzde hem genel seçimler var. Buraya giderken bu kutuplaşma, insanların birbiriyle olan gerilimi ortadan kalkar diye düşünüyorum” ifadesini kullandı.

Akşener, 20 yıldır aktif politika yaptığını, ilk defa böyle bir dille karşılaştığını belirterek, şunları kaydetti:

“Sayın Başbakanı izlerken insanlar ‘korku filmi izliyormuş gibi’ hissediyorlar. Bu seçimlerle ilgili sanıyorum bir endişesi var. Dolayısıyla daha da sertleştirerek götürüyor. Sayın Başbakan’ın bu dili ve tavrı kabul görürse 31 Mart’tan sonra insanlarda birtakım umutsuzluk başlar. Yani İkiye bölündü Türkiye, Sayın Başbakan’ın etrafında onu severek yer alanların dışında kalanların umutsuzluğu çok derinleşir. Ne Sayın Başbakan’ın şahsı ne de Adalet ve Kalkınma Partisi, bu gerilimi gerilimli Türkiye’yi götüremezler, taşıyamazlar. İnşallah sağduyu hakim olur.”



From MERAL AKŞENER ALAPLI’DA, posted by Mustafa Kanca on 3/24/2014 (52 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz