ALAPLI HABERLERİ

CAMİDE SICAK SU İLE ABDEST ALINACAK

13 Mart 2013
1.577 kez görüntülendi

CAMİDE SICAK SU İLE  ABDEST  ALINACAK

Alaplı Merkez cami şadırvanından sıcak su akacak

 Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Merkez cami şadırvanından sıcak su akacağını bildirdi.

Çimenoğlu, yaptığı açıklamada, bir hayırsever işadamı  tarafından Merkez Cami şadırvanına sıcak su bağlantısı yapıldığını söyledi. Alt yapı çalışmalarını Belediye olarak üstlendiklerini dile getiren Çimenoğlu, şunları söyledi;

“ İlçemizde bir hayırseverişadamı  tarafından merkez camisine namaz kılmak için gelen cemaat için şadırvana sıcak su tesisatı yapılıyor. Tesisatın tüm masraflarını hayırsever tarafından karşılanıyor. Diğer altyapısını ise Belediye Fen işleri müdürlüğü yapıyor. Şu an için çalışmalar devam ediyor. Su boruları döşendi. Sıcak su bataryaları bağlandı. Şadırvanın üstüne doğal gaz ile çalışacak olan kazan yerleştirildi. Doğalgaz bağlantıları yapılacak. Ayrıca kadınlar bölümüne de aynı tesisat bağlanacak. Tamamlandığı zaman şadırvandan 24 saat sıcak su akacak. Şadırvan yazın sıcak su bağlantısı güneş enerjisi ile sağlanacak. İsminin açıklanmasını istemeyen hayır sever işadamı sıcak su için 8500 TL para harcadı.”

Cami cemaatinden Recep Öztürk ise, Birçok kişi kış şartları sebebiyle namazlarını camide değil de evinde kılıyor. Bende soğuk havalarda namazlarımı evimde kılıyordum. Ancak şadırvana sıcak su bağlanmasından sonra namazlarımı kılmak için bundan sonra camiye geleceğim” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz