ALAPLI HABERLERİ

MESS’TEN ÇALIŞANLARINA SAĞLIK SİGORTASI

29 Nisan 2020
1.571 kez görüntülendi

MESS’TEN ÇALIŞANLARINA SAĞLIK SİGORTASI

MESS, “Türkiye’nin En Büyük Sağlık Sigortası Poliçesi” ile çalışanların yanında

Türkiye ekonomisinin lokomotifi metal sanayinde faaliyet gösteren 241 şirketi temsil eden Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS), üye işyerlerindeki 130 bin çalışan için Tamamlayıcı Sağlık Sigortası sağlıyor. Türkiye’de bir işveren sendikası tarafından gerçekleştirilen ilk ve tek olan uygulama, aynı zamanda Türkiye’nin en büyük sağlık sigortası poliçesi olma özelliğini de taşıyor. Metal sanayiinde faaliyet gösteren 241 şirketi temsil eden MESS, üye işyerlerindeki toplu iş sözleşmesi kapsamında yer alan 130 bin çalışan için, Tamamlayıcı Sağlık Sigortası sağlıyor. Piyasa değeri 120 milyon TL olan poliçe, Türkiye’nin en büyük sağlık sigortası poliçesi olma özelliğini taşıyor.

“ÇALIŞMA ARKADAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ”

Çalışanların 600’den fazla sağlık kurumunda tedavi olmasını sağlayan sağlık sigortası poliçesi; piyasada benzeri olmayan bir kapsam da sunuyor. MESS Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol: “Hastalıkta ve sağlıkta çalışma arkadaşlarımızın yanındayız” Türkiye genelinde 600’den fazla sağlık kurumunda tedavi imkânı sunan MESS Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’nın ülkenin en büyük poliçesi olduğuna dikkat çeken MESS Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, “Hiçbir şey insan hayatından, insan sağlığından daha değerli değil. Değişmesi asla söz konusu olmayan bu anlayışımızla, ‘Hastalıkta ve Sağlıkta MESS Yanında’ dedik ve MESS Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’nı uygulamaya koyduk.” dedi. Akkol, bu girişimlerinin “yeni nesil sendikacılık” vizyonlarının bir yansıması olduğunu ifade etti. Geleneksel sendikacılık anlayışını geride bıraktıklarını belirten Akkol; “MESS çatısı altında üye işyerlerimize, çalışma arkadaşlarımıza ve topluma katma değer sağlama hedefiyle her zamankinden daha fazla faaliyet 2 yürüttüğümüz bir dönemdeyiz. Çalışanların refahını artıran projelerle hem onların hem ailelerinin hayatına dokunmayı önemsiyoruz. Tamamlayıcı Sağlık Sigortasını da bu bakış açısıyla hayata geçirdik. Toplu iş sözleşmesi kapsamındaki çalışanlara Tamamlayıcı Sağlık Sigortası sağlayan ilk ve tek işveren sendikasıyız. Tamamlayıcı Sağlık Sigortamız kapsamında bugüne kadar 14 binden fazla ameliyat ve 800 bine yakın tedavi hizmeti gerçekleşti. Çalışma arkadaşlarımız toplamda 160 milyon liranın üzerinde sağlık hizmeti aldı” dedi. Poliçe piyasada benzeri olmayan kapsam sunuyor

– Çalışanlar sağlık sigortası poliçesi öncesinde var olan mevcut hastalıkları için de sağlık sigortasından faydalanarak tedavi olabiliyor.

– Bekleme süresi olmadan hemen kullanılabiliyor. – Doktor muayenesi ve tetkik işlemleri gibi ayakta tedavi gerektiren işlemlerde yılda 8 kez kullanım imkânı sunuyor. – Poliçe kapsamında 30 seans fizik tedavi hakkı bulunuyor.

– Ameliyat gibi yatarak tedavi gerektiren işlemlerde ise limitsiz kullanım sunuyor.

– Covid-19 tedavileri de sigorta kapsamına dahil edildi.

TAMAMLAYICI SAĞLIK SİGORTASI NEDİR?

Sigortalıların SGK ile anlaşmalı özel hastanelerde fark ücreti ödemeden sağlık hizmetlerinden yararlanmasını sağlayan özel bir sağlık sigortası ürünü. Poliçe özel şartları dahilinde SGK’dan onay alınan tüm işlemler için kullanılabiliyor. TSS, sigorta şirketinin anlaşmalı kurum listesinde bulunan ve SGK ile anlaşmalı tüm özel sağlık kurumlarında geçerli oluyor.

mess

MESS’TEN ÇALIŞANLARINA SAĞLIK SİGORTASI Haberine Ait Etiketler

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz