ALAPLI HABERLERİ

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ÇEVİK GÖREVİNE BAŞLADI

24 Nisan 2014
1.256 kez görüntülendi

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ  ÇEVİK GÖREVİNE BAŞLADI

Alaplı Anadolu Lisesi Müdürlüğünden Akçakoca  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne atanan Cevat Çevik  görevine başladı.

Cevat Çevik  Türkiye genelinde beklenen İl ve ilçe milli eğitim müdürlüğü değişiklik kararnamesi ile Düzce ili Akçakoca ilçesi milli eğitim müdürlüğüne ataması  yapılmıştı.

Cevat Çevik 18 Nisan 2014 günü Akçakoca milli eğitim müdürlüğü görevine başladı.

CEVAT ÇEVİK  KİMDİR?

1968  yılında Alaplı Çamlıbel köyünde  doğdu. İlkokulu köyünde Orta öğrenimini Düzce ve Ereğli İmam Hatip lisesinde tamamladı. 1993 yılında Uludağ Ünhiversitesi İlahiyat Fakültesinden Mezun oldu. 1995 yılında Uludağ Üniversitesi Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları Ana bilim Dalında Yüksek Lisansını tamamladı.

1995  yılında Gaziantep Şahinbey Ömer Özmimar İmam-Hatip Lisesinde öğretmen olarak atandı .
1996 yılında Zonguldak Alaplı Çok Programlı lisesine tayin oldu. .
1998  yılında Zonguldak Alaplı Çok Programlı lisesinde müdür yardımcısı oldu..
2000- 2004  yıllarında Alaplı Çok Programlı Lisesinde okul müdürü vekilliği yaptı.
2006  yılında Uzman öğretmen  oldu.
2004- 2009  yıllarında Alaplı Çok Programlı Lisesinde asil okul müdürü olarak görev yaptı.
2009 Alaplı İ.M.K. B. Anadolu Öğretmen Lisesinde kurucu müdür oldu
2010-2014 yıllarında  Alaplı Anadolu Lisesinde okul müdürü olarak görev yaptı.

18 Nisan 2014’te Akçakoca Milli Eğitim Müdürlüğü  görevine başladı

Yaptığı Çalışmalar:

Alaplı Çok Programlı Lisesi müdürü iken okulun bünyesine yeni bölümler eklenerek özellikle Anadolu Liselerini kazanamayan öğrencilere Üniversiteyi kazanamaya yönelik çalışmalar yapılmış Bakanlık ve il düzeyinde dereceler alınmıştır. Sosyal ve kültürel faaliyetlerde yapılan etkin çalışmalarla Türkiye ikinciliği derecesi alınmıştır

2007 yılında, Alaplı Çok Programlı Lisesi Müdürü iken desteklenmeye layık bulunan, Leonardo Da Vinci Projeleri “Ülkemizde Din Adamı Yetiştirme metotları ile Avrupa da Din Adamı Yetiştirme metotlarının karşılaştırılması” adlı projeyle, dönemin Din Öğretimi Genel Müdürü Sayın Prof.Dr. İrfan AYCAN ’ın da katılımlarıyla İtalya Roma’ da eğitim metotlarıyla ilgili İncelemelerde bulunmuştur. Bu proje kapsamında Almanya’nın çeşitli şehirlerinde din eğitimi programları incelenmiştir.

2008 yılında Ortaöğretim Projesi kapsamında “Yeterliliklere dayalı modüler mesleki eğitim programları çerçevesinde öğretmenlerin yetiştirilmesi ve örnek modül program hazırlanması “ adlı projeyle MEB in ülke genelinde desteklemeyi uygun gördüğü projeler arasına girmiş ve örnek proje olarak Erzurum Hizmetiçi Eğitim  Merkezinde başarılı projeler arasında sunumu yapılmıştır. Bu proje, Bakanlığımızın örnek projeleri arasında, Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığının çıkarmış olduğu dergide yer almıştır.
Bu kapsamında Alaplı ve Kdz Ereğli ilçesindeki meslek liseleri müdür ve öğretmenlerinden toplam 15 personel 21 gün Almanya Berlin’de ve 21 gün Alaplı’da eğitim görmüştür. Alaplı İlçemize bu proje sayesinde, 2008 yılında 89.000 AVRO luk eğitim desteği ve materyali kazandırılmıştır.

Alaplı Çok Programlı Lisesinin yeni binasının yapılması için büyük emek sarf etmiştir.

2009 yılında Alaplı İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi kurucu müdürlüğü görevinde iken, Temmuz –Eylül döneminde kısa sürede kız ve erkek öğrenci yurtları pansiyonları eğitim öğretime hazır hale getirilmiştir.

Alaplı Anadolu Lisesi müdürlüğü 2013 ÖSS yerleştirme başarısı, %90 olarak gerçekleşmiştir.

2010-2012 yılında Alaplı Anadolu Lisesi ile Comenius Projeleri kapsamında “okul ve hayat eğitiminde temel öğeler” isimli projeleri ile İngiltere, İspanya, Almanya ve Polonya’ ya gidilerek karşılıklı öğrenci akışı sağlanmış toplam 15 personel ve 32 öğrenci projeler vesilesiyle Avrupa ülkelerine götürülmüştür. Adı geçen ülkelerden, 15 personel ve 30 öğrenci ülkemizde ağırlanmıştır.

Alaplı Anadolu Lisesi, 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Eğitimde Kalite Yönetim Sistemi Ödül Raporuyla Zonguldak İl Birincisi olmuştur.

cevat çevikk

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz