ALAPLI HABERLERİ

MİLLİ HALTERCİ MYO’NA GELDİ

19 Aralık 2012
774 kez görüntülendi

MİLLİ HALTERCİ  MYO’NA GELDİ

Avrupa Şampiyonasında 75. Kiloda Avrupa 3.olan Hatice Yılmaz ve antrenörü Serkan Sarıyıldız Alaplı MYO öğrencileri ile söyleşi yaptı

 

Halter Milli takım sporcusu 2012 yılında bayanlar Avrupa Şampiyonasında 75. Kiloda Avrupa 3.olan Hatice Yılmaz, Haltere başladıktan sonra hayatımın belli bir kısmından fedakarlık yapmak zorundaydım. Sinemaya, gezmeye ve kendime vakit ayıramadım” dedi.

Halter Milli takım sporcusu bayanlarda Avrupa 3. Hatice Yılmaz ve Halter Milli Takım Antrenörlerinden Serkan Sarıyıldız, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Alaplı Meslek Yüksek Okulu konferans salonunda düzenlenen söyleşide öğrencilerin sorunlarını yanıtladı.

Bir öğrencinin haltere başlama yaşı kaç olduğunun sorusu üzerine Sarıyıldız. Haltere başlama yaşı 9-10 yaşıdır. Çünkü kemik yapısı bizde çok büyük önemi vardır. Esneklik gerektiren bir branştır. Dışarıdan gözüktüğü gibi kaba kuvvet ile yapılan bir spor değil tamamen teknik kapasiteye dayalı vücudun yeteneğine bağlı bir spor dalıdır.” Dedi.

Küçükken hep Naim Süleymanoğlu gibi olmak istediğini ifade eden Sarıyıldız, şöyle konuştu;

“Küçükken ağırlık kaldırdığım zamanlarda hep Naim Süleymanoğlu gibi olmak istemişimdir. Bizler bu ülkede Naim Süleymanoğlundan ve Halil Mutlu’nun pek kıymetini bilemedik. Ama ben şuna inanıyorum ki, dünyada 4 tane 3 kez olimpiyat şampiyonu olmuş sporcular var. Bunlardan 2’si bizim ülkemizde biri Naim Süleymanoğlu biri ise Halil Mutlu biz bunların farkında bile değiliz. Halkımızı bilinçlendiremiyoruz.  Medya’da dikkat ederseniz her şey futbol üzerine kurulmuş. Futbolun dışında haber bile olmuyor. Doping konusunda dünya sporu için yüz karası bir olay 2012 Londra Olimpiyatlarından önce 2 sporcumuz dopingli çıktıkları için hava alanından geri döndürüldüler. Milli takımımız için bu bir yıkım olmuştu. Eğer bu sene içinde 1 sporcu daha dopingle yakalanırsa Ülkemiz müsabakalardan men edilecek. İnşallah böyle şeyler bir daha yaşamayız. Sağlık her şeyden önce geliyor.”

2012 Avrupa şampiyonasında bayanlar 75 kiloda Avrupa 3. Olan Hatice Yılmaz, şampiyonlara hazırlanırken, balık, tavuk ve et yiyerek protein kazanarak hazırlandığını söyledi. Haltere başladıktan sonra kendi özel hayatına hiç vakit ayıramadığını kaydeden Yılmaz, şöyle konuştu;

“Antrenörümüzün belirli bir program hazırlayarak o program dâhilinde çalışmalarımızı yapıyoruz. Özelikle yarışma dönemlerinde haftanın her günü çift antrenman yapabiliyoruz. Bazı zamanlar haftanın 3 günü yapıyoruz. Dinlemek sorunda kaldığımız için kendimize pek zaman ayıramıyoruz. Sabah 9 antrenmana gidiyoruz. Akşam 8’de eve dönüyoruz. Ondan dolayı sinemaya, gezmeye gitme vaktim olmuyor. Zaman ayıramıyorum. Antrenman düzenimiz bizim çok fazla, çok fazla enerji ve efor sarf etmemiz gerekiyor. Hayatımızın belli bir kısmından belli bir fedakarlık yapmak sorunda kalıyoruz. Hiç bir şekilde fedakarlık yapmadığımız zamanda belli bir seviyeye gelemeyiz. Yediğim besinlere çok dikkat ediyorum. Aşırı yağlı şeylerden kaçınarak en çok protein karbon hidrat besinlere yöneliyorum. Şampiyonalar öncesi balık et ve tavuk gibi besinler yiyerek hazırlanıyorum.”


ALBUM ADI MİLLİ HALTERCİ ALAPLI MYO’NU ZİYARET ETTİ, Fotograf Mustafa Kanca on 12/19/2012 (43 Resim)

Fotograf Mustafa KANCA


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz