ALAPLI HABERLERİ

MİNİKLER OKULA BAŞLADI

10 Eylül 2012
786 kez görüntülendi

MİNİKLER  OKULA BAŞLADI

Alaplı’da, okul öncesi ve 1.sınıf öğrencileri için uyum programı başladı.

 

Alaplı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Taşıran, Alaplı’da 66 ve 72 aylık öğrenciler 2012-2013 eğitim öğretime başladığını söyledi. Okula yeni başlayan öğrencilerin uyum sağlaması için uygulanan eğitimin 10–14 Eylül arasında devam edeceğini ifade eden Taşıran, “Uyum eğitimi kapsamında okul, velilere ve çocuklara tanıtılacak.

Sınıfta uyulacak basit kurallar anlatılacak. Yeni başlayan çocukların birbiriyle tanışıp kaynaşması için oyunlar oynatılacak, resim ve hikâye okuma gibi etkinlikler yapılacak.

Normal Eğitim Öğretim 8500 öğrenci ile 17 Eylül 2012 tarihinde başlayacak dedi.

 

İlköğretime yeni başlayacak öğrencilere uygulanacak programda ise öğrencilerin keyif alacakları sınıf için oyunlar düzenlenecek, boyama ve çizme etkinlikleri ile kesme yapıştırma çalışmaları yapılacak.

 

Müzikli oyunlar ve şarkılarla kitap okuma saatleri düzenlenecek. Öğrenciler için bu programda okula, arkadaşlarına, öğretmenine, öğretim faaliyetlerine uyumunu kolaylaştıracak etkinlikler de yapılacak.

 

Geçen yıldan farklı olarak öğrenciler uyum eğitiminin ardından okulların 17 Eylül Pazartesi günü açılmasıyla hazırlık eğitimine de tabi tutulacaklar.

 

İlkokul 1.sınıfta okutulacak Türkçe, Hayat Bilgisi, Matematik, Oyun ve Fiziki Etkinlikler, Görsel Sanatlar ve Müzik derslerine ilişkin çalışmalar yapılacak.

 

Milli Eğitim Bakanlığı, 2012-2013 eğitim-öğretim yılında öğrencilere toplam 187 milyon ders kitabını ücretsiz dağıtacak. Okulların tamamına ulaştırılan ders kitapları okulların açılacağı 17 Eylül’de sıraların üzerinde hazır olacak.

ALBUM ADI 1.SINIFLAR OKULA BAŞLADI, Fotograf Mustafa Kanca on 9/10/2012 (20 Resim)

Fotograf Mustafa KANCA


(

MİNİKLER OKULA BAŞLADI Haberine Ait Etiketler

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz