ALAPLI HABERLERİ

MOLLABEY CAMİİNDE SAHUR YEMEĞİ

16 Ağustos 2012
526 kez görüntülendi

MOLLABEY  CAMİİNDE SAHUR YEMEĞİ

Kadir Gecesi’ni Mollabey Camii’nde sahur yemeği verildi.

Alaplı ilçesinde Mollabey Kalkındırma Derneği tarafından , Kadir Gecesi’ni Mollabey Camii’nde sahur yemeği verildi.

Mollabey Camiindeki cemaat Kadir gecesinde sahura kadar camiyi terk etmedi.

Mollabey Camiinde saat24.00 ten sonra özel program yapıldı. Bu programa Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, Alaplı Müftüsü Hüseyin Baş Kızılay Alaplı şube Başkanı Hayri Yiğit ve Mollabey çevresindeki camilerdeki görevli imam hatipler ile çok sayıda bayan ve erkek cemaat katıldı.Programda Kuranı Kerim, ilahiler ve sohbetler yapıldı. Saat 3.00 te cemaat topluca teheccüd namazı kıldı. Ardından camide bulunan kadın ve erkek cemaate sahur yemeği verildi.

Özellikle iftar yemekleri verilerek ihya edilmeye çalışılan mübarek Ramazan ayında Alaplı ilçesinde bir dernek tarafından sahur yemeği verilmesi camiye gelen vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesini ihya etmek için camilere akın eden Müslümanlara bir nebzede olsadestekvermek ve hayır dualarınıalmakiçin böyle bir faaliyette bulunduklarını dile getiren dernek başkanı Erol Öztük, ”Biz dernek olarak bu yıl ikincisini yaptığımız bu tür etkinlikleredevamedeceğiz. . Malumunuz olduğu üzere ayet ve hadislerle övülen ve Müslümanların kurtuluşuna vesile olacak böylesiönemligün ve geceleriengüzel bir şekilde ihya etmeliyiz.Ensamimi duygularla Allah’a yalvarıp hatalarımızın affedilmesi için tövbe etmeli ve hatalarımızı tekrarlamamalıyız. Mübarek kadir gecesinin dünyanın değişik yerlerinde eziyet gören ve sıkıntı çeken Müslümanların kurtuluşuna vesile olmasını temenni ederim ”dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz