ALAPLI HABERLERİ

MOLLABEY CAMİSİNDE SAHUR YEMEĞİ VERİLDİ

24 Temmuz 2014
528 kez görüntülendi

MOLLABEY CAMİSİNDE SAHUR YEMEĞİ VERİLDİ

Kadir Gecesi’ni Mollabey Camii’nde sahur yemeği verildi.

 

Alaplı ilçesinde Mollabey Köyü Muhtarlığı ve  Kalkındırma Derneği tarafından , Kadir Gecesi’ni Mollabey Camii’nde sahur yemeği verildi.

Mollabey Camiindeki cemaat Kadir gecesinde sahura kadar camiyi terk etmedi.

Mollabey Camiinde saat 24.00 ten sonra özel program yapıldı. Bu programa Alaplı Müftülüğü vaizi O.Fatih Eryiğit ve Mollabey çevresindeki camilerdeki görevli imam hatipler ile çok sayıda bayan ve erkek cemaat katıldı.Programda Kuranı Kerim, ilahiler ve sohbetler yapıldı. Saat 2.00 te cemaat topluca teheccüd namazı kıldı. Ardından camide bulunan kadın ve erkek cemaate sahur yemeği verildi.

Özellikle iftar yemekleri verilerek ihya edilmeye çalışılan mübarek Ramazan ayında Alaplı ilçesinde bir dernek tarafından sahur yemeği verilmesi camiye gelen vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesini ihya etmek için camilere akın eden Müslümanlara bir nebzede olsa destek vermek ve hayır dualarını almak için böyle bir faaliyette bulunduklarını dile getiren köy muhtarı Erol Öztürk, ”Biz dernek olarak bu yıl dördüncüsünü yaptığımız bu tür etkinliklere devam edeceğiz. . Malumunuz olduğu üzere ayet ve hadislerle övülen ve Müslümanların kurtuluşuna vesile olacak böylesi önemli gün ve geceleri en güzel bir şekilde ihya etmeliyiz.En samimi duygularla Allah’a yalvarıp hatalarımızın affedilmesi için tövbe etmeli ve hatalarımızı tekrarlamamalıyız.

Mübarek kadir gecesinin dünyanın değişik yerlerinde eziyet gören ve sıkıntı çeken Müslümanların kurtuluşuna vesile olmasını temenni ederim ”dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz