ALAPLI HABERLERİ

MOLLABEY CAMİSİNDE SAHUR YEMEĞİ VERİLDİ

4 Ağustos 2013
580 kez görüntülendi

MOLLABEY CAMİSİNDE SAHUR YEMEĞİ VERİLDİ

Kadir Gecesi’ni Mollabey Camii’nde sahur yemeği verildi.

Alaplı ilçesinde Mollabey Kalkındırma Derneği tarafından , Kadir Gecesi’ni Mollabey Camii’nde sahur yemeği verildi.

Mollabey Camiindeki cemaat Kadir gecesinde sahura kadar camiyi terk etmedi.

Mollabey Camiinde saat 24.00 ten sonra özel program yapıldı. Bu programa , Alaplı Müftüsü Mehmet Bektaş, Ak Parti ilçe Başkanı Faruk Çaturoğlu , Mollabey çevresindeki  esnaflar yakın çevredeki camilerdeki görevli imam hatipler ile çok sayıda bayan ve erkek cemaat katıldı.

Programda Kuranı Kerim, ilahiler ve sohbetler yapıldı. Saat 2.30 te cemaat topluca teheccüd namazı kıldı. Ardından camide bulunan kadın ve erkek cemaate sahur yemeği verildi.

Özellikle iftar yemekleri verilerek ihya edilmeye çalışılan mübarek Ramazan ayında Alaplı ilçesinde bir dernek tarafından sahur yemeği verilmesi camiye gelen vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesini ihya etmek için camilere akın eden Müslümanlara bir nebzede olsa destek vermek ve hayır dualarınıalmakiçin böyle bir faaliyette bulunduklarını dile getiren dernek başkanı ve Mollabey Köyü muhtar vekili Erol Öztük, ”Biz dernek olarak bu yıl üçüncüsünü  yaptığımız bu tür etkinliklere devam edeceğiz. . Malumunuz olduğu üzere ayet ve hadislerle övülen ve Müslümanların kurtuluşuna vesile olacak böylesi önemli gün ve geceleri en güzel bir şekilde ihya etmeliyiz.En samimi duygularla Allah’a yalvarıp hatalarımızın affedilmesi için tövbe etmeli ve hatalarımızı tekrarlamamalıyız. Mübarek kadir gecesinin dünyanın değişik yerlerinde eziyet gören ve sıkıntı çeken Müslümanların kurtuluşuna vesile olmasını temenni ederim ”dedi.

ALBUM ADI MOLLABEYDE KADİR GECESİ SAHUR PROGRAMI, Fotograf Mustafa Kanca on 8/04/2013 (62 Resim)

Fotograf Mustafa KANCA


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz