ALAPLI HABERLERİ

MOLLABEY İLKÖĞRETİM’E YEMEKHANE YAPTILAR

20 Şubat 2013
1.096 kez görüntülendi

MOLLABEY İLKÖĞRETİM’E YEMEKHANE YAPTILAR

Üniversite öğrencileri minik öğrenciler için yemekhane yaptı Bülent Ecevit Üniversitesi Alaplı Meslek Yüksekokulu inşaat teknolojileri bölümünden bir grup öğrenci, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında ilköğretim okulu için yaptıkları yemekhane inşaatını 3  ayda tamamladı.

Mollabey İlköğretim Okulunda Üniversite öğrencileri tarafından yapılan yemekhanenin açılışı yapıldı.

Açılışta konuşan MYO İnşaat bölümü öğrencisi ve yemekhanenin inşaatında çalışan Ali Şahin, okulun sosyal sorumluluk projesi kapsamında minik öğrencileri sevindirmek istediklerini ifade ederek şöyle konuştu; “Sosyal sorumluluk projesi kapsamında bir proje geliştirmek istedik. Bu proje kapsamında yaptığımız araştırmalarda Mollabey İlköğretim Okulunda atıl durumda bulunan kömür deposu olduğunu öğrendik. Okul Müdür ile görüşerek burada keşif yaptık. Ardından 15 öğrenci bir araya gelerek kazı çalışmasına başladık. Buradan çıkarttığımız toprağı dışarıya attık. Zemine mıcır sererek üzerine betonun döktük. Betonunu döktükten sonra duvarlarına tuğla ile ördük. Sonra montolama ve alçı işlerini bitirdik. Yeni bir pencere ve kapı yeri açtık. Ardından granit alarak yerlere granit döşedik. En son elektrik ve boya işlerini tamamlayarak inşaatımız bitirdik. Buranın inşaatını 6 üniversitesi öğrencisi yaptı. Sonuçta böyle güzel eser ortaya çıkardık. Burayı yaparken malzeme anlamında Kaymakamlığımızdan ve hayırseverlerden destek aldık. Okulumuzdaki minik öğrencilerimize bir yemekhane kavuşturduğumuz için çok mutluyuz.”

Alaplı MYO Müdürü Yard. Doç.Dr Rıfkı Henden ise, “İnşaat bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan bu projenin tamamlanmasına ben ihtimal vermiyordum. Burası atıl durumdaydı. Ancak öğrencilerimiz kendileri çalışarak büyük bir iş başardı. Onlara teşekkür ediyorum” dedi.

Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, ise yaptığı konuşmada, “Bu gün burada genç arkadaşlarımız Türkiye’nin başka yerlerinden gelip Alaplı’da mollabeyde bir okulda çocukların ihtiyaçlarını görüp çözüm aramaları beni mutlu etti. Öğrenciler burada gerçekten çok güzel işler yapmışlar. Onlarla gurur duyuyorum.” diye konuştu.

 Konuşmaların ardından açılış kurdelesini üniversite öğrencileri ve Kaymakam Yıldıray Malğaç ve BEÜ rektör yardımcısı Prof.Dr Orhan Uzun kesti. Açılışa, Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, BEÜ rektör yardımcısı Prof.Dr Orhan Uzun, Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Alaplı MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Rıfkı Henden, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Taşıran,Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz