ALAPLI HABERLERİ

MOLLABEY ORTAOKULU’NUN İLK E-TWİNNİNG PROJESİ HEDEFİNE ULAŞTI

31 Mayıs 2021
1.289 kez görüntülendi

MOLLABEY ORTAOKULU’NUN İLK E-TWİNNİNG PROJESİ HEDEFİNE ULAŞTI

Alaplı İlçesi Mollabey Ortaokulu’nun ilk e-twinning projesi olan “the Values of heart” 2020-2021 eğitim öğretim yılında Türkçe Öğretmeni Semiha Yaman’ın ortaklığında başlatıldı.

Okul yönetiminden yapılan açıklamada, Proje çocuk edebiyatının klasik eseri olan 1886 yılında yayımlanan Edmonde De Amicis’in “Çocuk kalbi” kitabının eleştirel incelemesini değerlendirilirken, Pedagojik niteliği son derece açık ve güçlü iletilerle dolu olan bu kitap 25 dile çevrildi.

Yapılan açıklamada, *Bu eser ülkemizde sayısız baskı yapan,Tebliğler Dergisiyle okullara önerilen ve neredeyse üç kuşağın yakından tanıdığı bir başucu kitabı olmuştur. Projenin amacı 11-15 yaş grubundaki çocuklara kitap okuma alışkanlığını kazandırırken bir yandan da değerler eğitimini içselleştirmelerini amaçlıyor.

Türkçe Öğretmeni Semiha YAMAN çeşitli etkinlikler aracılığıyla sevgi,saygı,fedakarlık,empati,vatanseverlik gibi erdemleri kazandırarak çocukların ahlaki gelişimlerine katkıda bulunmayı hedeflediklerini söyledi. Web 2 araçları kullanılarak hazırlanan etkinliklerde çocuklar yaratıcılıklarını geliştirerek özgün ürünler ortaya koymuştur.

Bu proje ile Edebiyat ile Teknoloji el ele verdi. Mollabey Ortaokulu 6.sınıf öğrencileri Kocaeli,Düzce,Bursa,Şanlıurfa gibi ülkemizin çeşitli şehirlerinde ve Azerbaycan, Romanya gibi ülkelerdeki akranlarıyla iletişim kurarak işbirliği halinde çalışmanın tadına vardılar.

İki Türkçe öğretmeni 3 ingilizce öğretmeni ve 2 Avrupa ortağın buluduğu proje ile kitap okuyarak ana dilini geliştirmek ve kelime dağarcığının arttırılması hedeflenmiştir.

Bunun yanı sıra etkinliklerin İngilizce hazırlanmasıyla İngilizce teşvik edilmiş olup disiplinler arası bir yaklaşım uygulanmıştır. Kuruculuğunu Şehit Ömer Özavcı Ortaokulu (Kocaeli) öğretmenlerinden Şeyma GÜMÜŞ ve Anadolu Kakınma Vakfı Ortokulu (Düzce) öğretmenlerinden Şüheda Şahin’in yürüttüğü Alaplı Mollabey Ortaokulu (Zonguldak) öğretmenlerinde Semiha Yaman,Dr.Cavit Özyeğin Ortokulu(Şançıurfa) öğretmenlerinden Tuğçe Karabudak, Şehit Esat Akbaba Ortaokulu öğretmenlerinden Vildan Yaman Romanya dan School 49 öğretmenlerinden Angela Vass, Azerbaycan dan School Lyceum #220 öğretmenlerinden Nahida Hüseynova oluşturuyor.

Proje, içinde bulunduğumuz pandemi gündeminde çocukları umutsuzluktan kurtararak yaşama sevinci aşılıyor. Öğrencilerimiz kendilerini kitabımızın baş kahramanı olan Enrico’nun yerine koyarak hem empati duygularını geliştiriyor hem de daha duyarlı birer birey olmalarına katkı sağlıyor. Kitabımızın bir bölümünde yer alan İtalya için yazılan mektubu kendi ülkemize uyarladık.Bu etkinlikle çocuklarımız ülkemize olan olan sevgi ve bağlılığını ifade ederek vatanseverlik değerini pekiştirmiş oldular.

Projenin finalinde ortak ürün olarak hikaye tamamlama etkinliğine yer verdik.Bu etkinlikle kitabımızın baş kahramanı olan Enrico’nun okul hayatını anlatarak kitabımızın devamını yazdılar. çocukların hayal gücünün ürünü olan bu kitaba “Enrico’nun yeni yaşamı” adı verildi.

Çocuklarımız bu etkinlikler aracılığıyla yazma becerilerini geliştirmenin yanı sıra zihinsel süreçlerini geliştiren bir yolculuğa katıldılar. Uzun soluklu, Uluslar arası bir E-Twinning projesi olan “The Values of Heart” projesi ile öğrencilerimiz çok yönlü bir gelişme imkanı buldu.

Türkçe Öğretmeni Semiha Yaman Projeye emek veren 6. Sınıf öğrencileri Ecrin,Ceylin,Asya,Medine ve Yusuf’u küçük bir sürprizle ödüllendirdi. Projenin çalışmalarını tamamlayan Semiha YAMAN ve öğrencileri bu başarıyı pasta keserek kutladılar.

Semiha YAMAN proje boyunca desteklerini esirgemeyen okul müdürü Metin ŞAHİN’e, okul müdür yardımcısı Murat DEMİRCAN’a projedeki bütün çalışma arkadaşlarına emeği geçen öğrencilerine ve ona destek olan velilerine teşekkür etti ve Mollabey Ortaokulunun ilk E-Twinning projesini tamamlamanın heyecanını ve gururunu yaşıyoruz”


MOLLABEY ORTAOKULU’NUN İLK E-TWİNNİNG PROJESİ HEDEFİNE ULAŞTI Haberine Ait Etiketler

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz