ALAPLI HABERLERİ

MOLLABEY’DE REFERANDUM YAPILACAK

1 Eylül 2012
1.032 kez görüntülendi

MOLLABEY’DE REFERANDUM YAPILACAK

Alaplı Mollabey’de  muhtarlık olması için yarın   Refarandum yapılacak

Alaplı Mollabey  50.köy olma yolunda .
“Mollabey’in sınır sorununu çözmek için Karaçalı ve Düğmeciler mahallelerini de Mollabey’e dahil edilerek sınır ve nüfus sorununu çözülmüş durumda..

Alaplı kaymakamlığından yapılan açıklama şöyle:  İlçemiz Çiçekli, Çayköy ile Ahiler Köylerinin sınırları içersinde bulunan ve Mollabey yerleşim yerinin mahalle ve köy olarak hiçbir statüsünün bulunmadığı için bu yerleşim yerinde ikamet eden seçmenler tarafından Kaymakamlık Makamına yapılan müracaatta Mollabey yerleşim yerinin yukarıdaki belirtilen köylerden ayrılarak bağımsız bir köy kurulması talepleri üzerine dosya 16.03.2012 tarih ve 762 sayılı yazı ile Zonguldak Valiliği İdare Kurulu Müdürlüğüne gönderilmiştir.

Valilik ve Kaymakamlığımız tarafından yapılan çalışmalar neticesinde adı geçen yerde bağımsız bir köy kurulabilmesi için 02.09.2012 Pazar Günü 09.00-17.00 saatleri arasında Halk Oylaması yapılacaktır.

Yapılacak Halk Oylaması neticesinde bu yerleşim yerinde yaşayan seçmenlerin yarısından bir fazlası evet oyu kullandığı takdirde dosya Zonguldak Valiliğine gönderilerek İl İdare Kurulu Kararı ile İl Genel Meclisi Kararının alınması talep edilecektir. Alınan Karar neticesinde dosya İçişleri Bakanlığına sunulacaktır.
Mollabey, Düğmeciler ve Karacallı’da referandum sandıkları konulacak.Burada yaşayan seçmenler evet derse Mollabey adlı bir köy daha kurulmuş olacak

MOLLABEY’DE REFERANDUM YAPILACAK Haberine Ait Etiketler

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz