ALAPLI HABERLERİ

MOLLAY YOLUNDA SICAK ASFALT ÇALIŞMASI BAŞLADI

5 Temmuz 2019
466 kez görüntülendi

MOLLAY YOLUNDA SICAK ASFALT ÇALIŞMASI BAŞLADI

Alaplı ilçesinde Alaplı  ile Mollabey Köyü arasındaki   grup yolunda sıcak asfalt çalışmasına başlandı.

İl Özel İdare Müdürlüğü ekiplerinin başlattığı asfalt çalışmasını Alaplı Kaymakamı Emirhan Arıkan, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Yavuz, İl Genel Meclisi Üyeleri İbrahim Yalçın ve Temel Uslu da takip etti.

Alaplı Kaymakamı Emirhan Arıkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Alaplı merkez ile Mollabey Köyü grup yolu arasında geçen yıl başlayan asfalt çalışmalarında, yolun Alaplı ilçe merkezine yakın olan 3500 metrelik kısmının  asfaltlanamadığını hatırlatarak, yolun kalan kısmının asfaltlanması için çalışmalara başlandığını bildirdi. Asfalt yapılacak olan 3500 metre uzunluğundaki yola 5 bin 69 ton asfalt döküleceğini ifade eden Arıkan, şöyle dedi

“Alaplı merkez ile Mollabey Köyü arasındaki grup yolunun asfaltlanması geçen yıl tamamlanamamıştı. Yaklaşık 7 binmetrelik yolun, sıcak asfalt kaplanamayan Alaplı ilçe merkezine yakın olan 3 bin 500 metrelik kalan kısmını sıcak asfalt kaplamak için İL özel İdare Müdürlüğü ekiplerimiz çalışmalara başladı. Çay köyü mevkiinden, Alaplı Belediyesi sınırına kadar olan 3 bin 500 metre yolu asfaltlayıp, Alaplı merkez ile Mollabey Köyü arasındaki  grup yolunun bakım ve onarımını tamamlamış olacağız. Buradaki çalışmaları  yaklaşık 5 gün içinde bitirmeyi planlıyoruz. Yine bu yaz ayı içerisinde KÖYDES projesi ve Özel İdare programı kapsamında yer alan bazı köylerde sıcak asfalt çalışması yapacağız. Köylerimizde yol sorunu yaşanmasın istiyoruz. ”

AK Parti Alaplı İlçe Başkanı Mustafa Yavuz da, Mollabey grup yolunun Belediye sınırına kadar sıcak asfalt kaplanarak tamamlanacağını ifade ederek, “Alternatif yolla birlikte, bu yoldaki trafik akışında artık sıkıntı yaşanmayacak” dedi.

İl Genel Meclisi Üyesi İbrahim Yalçın da, Mollabey grup yolunda uzun vadede artık sıkıntı yaşanmayacağını belirterek, “Bu yol artık sıkıntı olmaktan çıkıyor. Bu yolda çalışmalar tamamlanıncaya kadar sürücülerimiz, kapalı pazary eri yolunu kullanacaklar. ” dedi.
mollabey

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz