ALAPLI HABERLERİ

MÜFTÜDEN ÇAMLIBEL KÖYÜ CAMİİNE ZİYARET

7 Şubat 2013
511 kez görüntülendi

MÜFTÜDEN ÇAMLIBEL KÖYÜ CAMİİNE ZİYARET

 

 

Alaplı Müftüsü Mehmet Bektaş, cami ve Kur’an kurslarını ziyaret etti.

Çamlıbel Köyü Cami ve Kur’an Kursu’nu ziyaret eden Müftü Bektaş, din görevlisi Sercan Gökyar’dan çalışmalarıyla ilgili bilgiler aldı.

Bektaş,  yaptığı açıklamada, yaklaşık bir ay önce Alaplı’da göreve başladığını belirterek, ilçeyi tanımaya çalıştığını söyledi.

 Merkez  mahalle ve Köy cami ve kuran kurslarını ziyaret ederek din görevlilerinden çalışmalar hakkında bilgiler aldığını ifade eden Bektaş, şöyle konuştu:

“Alaplı Müftüsü olarak yaklaşık 1 ay önce göreve başladım. İlçeyi tanımaya çalışıyorum.  ilçe merkezi ile  Köy camilerini ve kuran kurslarını ziyaretlere başladım. Gezdiğim birkaç camide gördüm ki cami cemaatleri camilere maddi ve manevi büyük destek vermişler.

 Bu gerçekten çok sevindirici bir durum. Camilerimize destek veren tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyorum.

Cami görevlileri ile cemaatin bütünleşmesi sonucunda cami derslerinde akşamları erkekler Kuran dersi alıyor. Çoğu köyümüz ve mahallelerimizde Kuran kursuna giden yüzlerce bayan kursiyerimiz dini bilgiler ve Kuranı Kerim öğreniyor

 Özelikle Çamlıbel köyünde Pazar sabahları sabah namazına gelen cemaate çorba ve çay ikramının örnek bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Bu sayede sabah namazlarına gelen cemaat sayısında artış olmuş.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz