ALAPLI HABERLERİ

MUHASEBECİLER ALAPLI’DA ZİYARETLERDE BULUNDU

9 Ekim 2013
602 kez görüntülendi

MUHASEBECİLER ALAPLI’DA ZİYARETLERDE BULUNDU

Alaplı ve Ereğli’de yaşanan çöküşü rapor etme görevi ile yola çıkan Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Birliği Derneği Karadeniz Ereğli Şubesi yönetim kurulu, Alaplı Kaymakamını,  Alaplı Belediye Başkanı,  Alaplı TSO, Alaplı SGK Merkezi Müdürünü etti.

Önce Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç’ı makamında ziyaret eden dernek üyeleri Kaymakam Yıldıray Malğaç’a ziyaretin amaçlarını anlattılar.

Daha sonra Alaplı SGK Merkezi Müdürü Nilüfer Uzar’ı ziyaret eden dernek üyeleri SGK ile her zaman işbirliği yaptıklarını muhasebeciler olarak SGK verilerinden faydalanmak istediklerini anlattılar

TSO ZİYARETİ
Yaşar Balcı, Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte  Alaplı TSO’da, TSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Ocak ve oda yöneticilerine, çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Alaplı ve Ereğli ekonomisine yönelik hazırlıklarını yürüttükleri rapor çalışması için en önemli bilgi ve desteği TSO’dan alacaklarını belirten Balcı şunları söyledi: “ Her iki İlçemiz gelişiyor büyüyor, ülkemizin genç nüfusuna göre bu da doğal bir durum. Ama  Alaplı ve Ereğli’den ekmek yiyen mali müşavirler olarak Alaplı ve  Ereğli’nin ciddi sıkıntılar içerisinde olduğu tespitini yaptık toplantılarımızda. Zonguldak özelinde en büyük sıkıntı da devlet yatırımlarının yetersizliğidir. Bunun yanı sıra Erdemir ve madenlerde yaşanan özelleştirme sonrasında oluşan istihdam politikaları Ereğli’de iş yapan, sanayici, esnaf ve iş çevreleri ciddi bir daralma içerisine girdiler. Bu güne kadar mali müşavirler olarak ekonomik bilançolara ilişkin hiçbir çalışma ve açıklama yapmadık. Bu sefer TSO ile ortak istişare halinde böyle bir rapor hazırlayabiliriz diye bir görüşe vardık. Bir veri tabanı oluşturalım dedik. Bu çalışma hem kurumlara hem de siyasetçilere bir yol haritası olabilir. Belki mesleki etik gereği müşterimiz olan firmaların ekonomik durumu hakkında konuşamıyoruz ama totalde bir değerlendirme yapmak ve konuşmak zorunda olduğumuzu gördük. Bu çalışmayı sizinle beraber yürütmek ve sizden de destek istiyoruz.”

 


TSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Ocak’ta Alaplı ve   Ereğli’de yaşanan çöküşün en önemli sebebinin Erdemir’in özelleştirilmesi olduğunu vurgulayarak, derneğin çöküşü inceleyecek bir rapor hazırlamasından duyduğu memnuniyeti ifade etti. Ocak “ TSO yönetimi olarak her zaman yardımcı olmaya hazır olduklarını Alaplı’da Islah edilmiş organize sanayi bölgesinin çalışmalarının iyi  gittiğini Alaplı’da yapılan yatırımlarla işsizliğe çare olunabileceğini söyledi. Yapacağınız çalışmayı bu açıdan önemsiyorum. Önce gerekli bilgiler sağlanmalı, durum nedir ortaya konmalı ve buna göre çözümler, politikalar oluşturulmalı. TSO olarak bu çalışmanızda size  her zaman yardımcı oluruz Gelin, istediğinizi sorun, anlatalım, beraber çalışalım” dedi.

ALAPLI BELEDİYE BAŞKANINA ZİYARET

Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Birliği Derneği Karadeniz Ereğli Şubesi yönetim kurulu,belediye başkanı Nevzat Çimenoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Sıcak bir ortamda geçen görüşmede Çimenoğlu Kriz var mı yok mu yoksa hayali bir şey mi görelim dedi.

Mali müşavir ve muhasebeciler derneğinin böyle bir çalışma yapmasından memnun oluruz. Bu kriz de Ereğli damdan düştü. Alaplı zaten yerlerde sürünüyordu.Alaplı ekonomisinde değişen bir şey yok. Alaplı’da bankalar şube açmaya çalışıyor.Belediyeye temizlik işçisi almak istedik. İki kişi geldi kabul etmediler. Bu kişilere Sosyal Dayanışma vakfından yardım yapılıyor.İnsan aç olsa çalışmayı kabul eder dedi.
This plugin does not have a valid Facebook access token. Please use your admin panel to login with Facebook.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz